Yurt içi ve yurt dışından Doğu Karadeniz Bölgesine gelen misafirlerin mutlaka ziyaret ettikleri Sürmene Memişağa Konağı, yenilenen sosyal alanları, restoran, cafe, doğal - yöresel ürünler ve hediyelik eşya satış birimleri ile birlikte hizmet vermeye başladı. 

Sürmene Memişağa Konağı İşletmecilerinden Mehmet Abdikoğlu yaptığı açıklamada, "Karadeniz Bölgesinin en güzel tarihi ve kültürel yapılarından biri olan Sürmene Memişağa Konağı Restoranımızda kahvaltı, ızgara çeşitleri, saç kavurma, Akçaabat köfte, lahana sarma gibi yöresel yemek çeşitlerimiz bulunmaktadır.

Yenilenen Cafe bölümümüz de hizmet vermektedir. Konak içerisinde Doğu Karadenizin simgesi Çayın en güzel ve doğal hali Elekaltı Mayıs Çayı, çay çeşitleri, saf kestane balı gibi yöresel-doğal ürünler ile hediyelik eşya satılan birimimiz de faaliyete geçti. 

Bölge halkından, esnaflardan, kamuda görev yapan personelden Konağımıza çok büyük ilgi gösterilmektedir. Türkiye'nin her bölgesinden ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her tarafından, Doğu Karadeniz Bölgemize gelen yerli ve yabancı turistler, Konağımıza mutlaka uğramaktadır. 

Tur şirketleri, acentaları ziyaret programlarına Sürmene Memişağa Konağı'mızı mutlaka eklemektedirler. " dedi. Mehmet Abdikoğlu, Konağın Turizm sezonuna yetişmesi için, İşletme Ortakları Gökhan Yirigöz, Ömer Sarialioğlu ve Yasin Köroğlu ile birlikte gayret sarf ettiklerini, profesyonel kadro ile en güzel hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade etti. Abdikoğlu, "Sürmene Memişağa Konağı'nın hizmete acılması için desteklerini esirgemeyen yerel yöneticilerimize ve mülki idari amirlerimize de özellikle teşekkür ediyoruz." dedi. 

Trabzon'un Sürmene ilçesi Balıklı (Kastel) mevkiinde, Trabzon-Rize Devlet Karayolu, anayol üzerinde bulunan Sürmene Memişağa Konağı, 18. Yüzyıl sonlarında, Hacı Yakupoğlu Memişağa tarafından yapılmıştır. Konak, Yakupoglu Konağı, Kastel Şatosu ve Döner Tavanlı Konak isimleri ile de bilinmektedir. Sürmene Memişağa Konağı, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli tarihi yapılarından biri olarak bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim