Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper görevden alındı, yerine Sivas Emniyet müdürü atandı. 

Resmi Gazetede yayımlanan Emniyet Müdürleri kararnamesinde çok sayıda ilde ve yurtdışı temsilciliklerinde görev değişikliği oldu. Kararnamede hiç beklenmedik en sürpriz isim ise Metin Alper oldu. İsmi bir dönem Türkiye’nin en çok sevilen bürokratları arasında geçen Eylül 2019’da şehrimizde göreve başlayan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’in tayini şok bir kararla Sudan’a çıktı. 

Yerine Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan getirildi. Alper’in Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevini başarılı bir şekilde yürütürken ve şehirde de çok sevilirken görev yerinin değişmesi şaşkınlık yarattı. 

ŞEREFLİ BİR GÖREVDİ

Yeni görevi için ‘hepimize hayırlı olsun’ diyen Alper, “Sudan’a gidiyorum. Yüce devletimizin verdiği her karar başımızın üzerinde. Trabzon Emniyet Müdürlüğü şerefli bir görevdi. Uluslararası dış bir ülkede, temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu anlamda ben Sudan Büyükelçimiz İrfan Neziroğlu’nun da Trabzonlu olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

ONURLU BİR GÖREV

Onurlu bir görev olduğunu dile getiren Alper, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sudan’da büyükelçilikte görev yapmak gurur bizim için. Gönlümüz Trabzon’da olacak. Bu görevi veren bütün büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Olanda hayır vardır.”

Editör: TE Bilisim