Asfalt döküldü, yol çizgileri hazirlandi Iklimler arasi geçis noktasinda yer alan, bir yaninda Karadeniz diger yaninda Iç Anadolu hava kosullari yasanan tünelde, elektronik ve aydinlatma çalismalari sürüyor.

Giresun'un iç kisimdaki ilçeleriyle Sivas arasindaki ulasimin saglandigi güzergahta bulunan 2 bin 200 rakimli Egribel Geçidi'nde insa edilen tünelin yil sonuna kadar tek tüpten trafige açilmasi için yürütülen çalismalarda sona yaklasildi.

Iç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne baglayan, Sivas-Giresun güzergahinda Sebinkarahisar ilçesinde yer alan Egribel Tüneli'nin toplam uzunlugu çift tüp seklinde 11 bin 810 metre olacak.

Kazi çalismalari tamamlanan 5 bin 900 metrelik çift tüpten olusan tünelin su ana kadar sag tüpünde beton kaplama çalismalari tamamlandi. Tünele asfalt döküldü, yol çizgileri çizildi. Tünelde elektronik ve aydinlatma çalismalari ise devam ediyor.

Yil sonuna kadar sag tüpün trafige açilmasi planlaniyor.

- Seyahat edenlerin 5 dakikada farkli hava sartlarina geçisini sagliyor"

Tünelin hizmete alinmasi ile kis mevsiminde tipi ve firtina nedeniyle ulasimin zaman zaman durdugu Egribel Geçidi'ndeki güvenlik riskleri ortadan kalkacak. Mevcut yol 6,5 kilometre kisalarak zamandan da 25 dakika tasarruf saglanacak.

Tünel ayrica iklimler arasi geçis noktasinda yer aliyor. Tünelin bir ucunda Karadeniz'in yesil çayirlari ve ormanlari yer alirken, diger ucunda karasal iklimin bozkirlari bulunuyor.

Tünelin kuzeyinde sisli ve bulutlu hava hakim olabilirken, güney tarafinda ise günesli ve açik havayla karsilasilabiliyor.

Egribel Tüneli, bu yönüyle seyahat edenlerin 5 dakikada bozkirdan yesile, yesilden bozkira farkli hava sartlarina geçisini sagliyor.

Sürücüler ve yolcular tünelin hizmete açilmasini heyecanla bekliyor.

"Egribel Tüneli açildiginda sikintilarimiz ortadan kalkacak"

Sebinkarahisar-Giresun kara yolunda 20 yildir dolmus soförlügü yapan Fikret Büyükyas, Egribel Geçidi'nin sikintili bir nokta oldugunu, kis aylarinda tipi ve firtina nedeniyle çok zorlandiklarini söyledi.

Geçitte saatlerce bekledigi zamanlar oldugunu dile getiren Büyükyas, "Dagi asamiyorduk, insallah kisa zaman sonra Egribel Tüneli açildiginda tüm bu sikintilarimiz ortadan kalkacak. Tünelin açilmasini heyecanla bekliyoruz." dedi.

Dolmusla seyahat eden Ahmet Karagöz de genelde hastane ve resmi islemler için il merkezine geldiklerini ifade etti.

Yolun kisalmasinin çok iyi olacagini dile getiren Karagöz, "Mesela kis mevsiminde bu yolun üç gün kapali oldugu zamanlari da, çok eski zamanlarda haftalarca kapali oldugunu da gördüm. Ölümlü kazalar da oldu bu yolda. Insallah tünel bu yil nasipse bitecek, heyecanliyiz." ifadelerini kullandi.
 

Editör: TE Bilisim