Tanış, “Milli Emlak’tan 18 ay önce yer tahsisini yaptım. Bütün kurumlardan evrakları hazırladık. Dağ başında yıllardır ekilmeyen yarısı taş, yarısı da mezbelelik olan bir araziyi milli emlaktan kiraladım. 18 aydır maalesef devletin kurumlarından geçemiyoruz. Devletin kurumları yıllardır ekilmeyen taşlık araziye, ‘Kuru tarım arazisi’ demesi projemizi en az bir yıl geciktirdi. Aynı kurumla hala uğraşıyorum” dedi.

PROJEYE DEVLET ENGELİ

Tanış’ın açıklamaları şu şekilde: “En büyük sıkıntılarımdan bir tanesi de beldeye yapmayı planladığımız güneş enerjisi sistemi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, belediyelere ciddi ölçüde katkı sunmaya çalışıyor. 5 megabayta kadar lisanssız elektrik üretimiyle alakalı proje var. Türkiye’deki elektrik üretme limitimizi dünya çapında yüzde 37’lere çekmeye çalışırken, biz de belediyemizin dar bütçeleri ile güneş enerjisi üretip, hem belediyemizin elektrik ihtiyacını karşılamak hem de artan parayla da belediyemizin ihtiyacını karşılayacaktık.

KURUMLARA SİTEM

Milli Emlak’tan 18 ay önce yer tahsisini yaptım. Bütün kurumlardan evrakları hazırladık. Dağ başında yıllardır ekilmeyen yarısı taş, yarısı da mezbelelik olan bir araziyi milli emlaktan kiraladım. 18 aydır maalesef devletin kurumlarından geçemiyoruz. 6 ayda hem projeyi yapıp, hem çağrı mektubunu alıp yatırıma dönüştüreceğim bir yeri 18 aydır çözemedim. Yıllardır ekilmeyen taşlık araziye, ‘Kuru tarım arazisi’ denmesi projemizi en az bir yıl geciktirdi. Kurumlarla hala uğraşıyorum. Verdikleri rapora itiraz ettim. Bakanlığa gitti. Bakanlıktan yeterli mühendis gönderilip yer tespit edilecek. Bu kadar çaba sarf edip mesai harcıyoruz, bir arpa boyu yol alamıyoruz.

YATIRIMLARIMIZ ENGELLENİYOR

7 Milyon TL civarında bir yatırım yapacağız. İnsan gerçekten bu gibi durumlara çok üzülüyor. Belde bazında 1 Milyon Dolar bazında yatırım yapmayı planlıyoruz. Üretim yaparak, ülke ekonomimize katkı sağlayacağız. Orada istihdam da sağlayacağız. Gümüşhane göç veren memleket. Göçü tutmak için her türlü yolu deniyoruz. Maalesef, devletin kurumlarının işleyiş şekli, bizim önümüzde büyük bir engel. Tarım Müdürlüğü ne tür bir rapor vereceğini bildiği halde tam aksi bir rapor verip bizi bu durumlara getiriyor. Kimseyi de suçlamak istemiyorum. Türkiye hala istediğimiz devlet kurumu düzeyine, üretim, katma değer, vatandaşa yaklaşım anlamında bir arpa boyu yol ilerleyemedi. ‘Başımdan atayım da kim karar verirse versin’ mantığı ile hareket edip, belediyelerin de yatırımları engelleniyor. Bu da bizi ziyadesiyle üzüyor.

HİBELERLE DÖNDÜ

Ankara ziyaretimiz çok verimli bir ziyaret oldu. İl Başkanımız Nadim Aydın öncülüğünde ilimizdeki MHP’li belediye başkanları ile bir ziyaret gerçekleştirdik. Cumhur ittifakının nimetlerinden faydalandık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’dan Allah razı olsun. Bizi mükemmel karşıladı. Dertlerimiz dinledi. Beldemiz için 515 Bin TL nakit hibe desteği aldım. Bu da hizmet için çok ciddi bir para. Beldemizde yatırımlar yapıp, eksiklerimizi tamamlayacağız.

MARMARA’DAN ARAÇ DESTEĞİ

Ankara’dan önce Marmara ziyaretimiz oldu. Kocaeli Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, bize işimizi görecek 2 araç hibe etti. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt bir silindir hibe etti. İşimizi görüyoruz. Silindirimiz olmadığından asfalt dökemiyorduk. Asfalt dökeceğimiz zaman diğer belediyelerden silindir talebimiz oluyordu. Verimli asfalt dökemiyorduk. Şimdi asfaltımızı döküyoruz.

MAKİNELER HİZMETTE

Bizim oralar dağlık engebelik yerler. Kırıcı makinelerimiz olmazsa olmaz. kredi talebimiz olumlu geçti. Onaylandı. İl Bank Genel Müdürü’nün talimatıyla kredimiz hesaba geçti. Makineyi aldık ve şu an beldemizde. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ettik. Bir makine talebimiz oldu. Yardımcı olacağını söyledi. Şu anda 3 iş makinesi ile hizmet veriyoruz.

ÇOCUKLARA YATIRIM

Beldemizde çocuk parklarına da çok ihtiyaç var. Geçmiş dönem belediye başkanlarımız da imkanları doğrultusunda geleceğimizin teminatı yavrularımız için bir şeyler yaptılar. Şu anda eksik çocuk parklarımız bile var. Yerlerini halletmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar beldemizde bulunan 6 mahalleye güzel çocuk parkları yaptık. Her mahallemizde bir parkımız var.

DERDİMİZ AŞ İŞ

Bölgemizde nüfusu tutma adına elimizden geleni yapıyoruz. Bölgemizde, gençliğimizde hayvancılık yaptık. ArzularKabaköy Esentepe Hayvancılık Kooperati’ini kurarak, küçük baş hayvan aldık. Bunu da başardık. 5 kişi ile yola girdik şu anda 127 üyemiz var. Kooperatifimizin resmi prosedürü bitti. Ağıllar için yerler oluşturduk. Bölgemizde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Derdimiz sadece insanlara bulundukları bölgede, aş, iş üretme derdi. İnsanlar büyükşehirlere göç ediyorlar. Pandemi dönemi her şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdi. Yeni yeni kapıların açılması gerekiyor. Gerekirse büyükşehirlerin yükü azaltılıp, doğdukları topraklarda doyabilme imkanı sağlanmalı. Bunları görev adlettik. Vatandaşımızı geri getirip, beldemizde iş bulacakları imkan sağlıyoruz. Şu anda 188 küçük baş hayvanımız var. Valiliğimizin de projesi var. Bu proje ile 500 küçük baş hayvan alıp hayvancılığı artırmak istiyoruz. İnsanlar yeter ki bir şeyler üretsin devlet çok imkan sağlıyor. Bizim insanımız üretmekten değil, hazırdan yana. Asgari ücretle kendini geçindirmek istiyor. Memleketini seven üretecek. Üretmekten başka çaremiz de yok.

KÖKSAL BOZ’A TEŞEKKÜR

Gelenekleri yaşatmak adına, beldemize büyük bir Kuran Kursu yapıyoruz. ArzularKabaköy’de 1960’lı yıllarda bir hocamız, Kuran Kursu yaparak dini hizmet vermeye başladı. Allah Razı olsun. 60 yıl hizmet eden binamızda Kuran Kursu geleneği yaşatıldı. Gelinen süreçte bina yaşlandı ve çatlaklar oluştu. Artık kullanılmaz hale gelerek atıl oldu. Geçmişimizi yaşatmak için, çocuklarımızı iyi yetiştirme adına, hafızlık geleneğimizi bölgemizde öğrenci yetiştirmeyi sürdürmek istedik. Proje yaptık. Trabzon’da, çok sevdiğim, değerli abim Gökay İnşaat Firması’nın sahibi Köksal Boz ve ekibine projemize katkıları için teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda projemizi sahiplendiler. Hayır anlamında projeyi yaptılar. 750 metrekare tabanlı 5 kat 4 bin metrekare inşaat alanında 100 öğrenci kapasiteli, 4 lojmanı, mescidi ile modern bir Kuran Kursu binamızı yapıyoruz. Köksal abime teşekkür ediyorum. Projede önümüzü açtı. Müftümüzle görüştüm. Biz başlayacağız. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’i ziyaret ettim. Projemizde bize yardımcı olabileceğini söyledi. Tahminen 6 milyon TL tutacağı maliyette bize yardımcı olacak. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. İlim için kimse desteklerini esirgemiyor. Binamızı inşa edip, vatanımıza milletimize manevi değerlerine bütün gençlik yetiştirme adına yapacağız inşallah.”

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim