Çocuklar, kentteki bir mağazadan kendilerinin seçtiği ve beğendiği bayramlıkları alarak bayrama mutlu girdi. Hediye kartı sistemiyle çocuklar heyecan ve sevinçle mağazada kendi zevklerine uygun kıyafetleri seçti. Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Cengiz Eyibil yaptığı açıklamada,  “Aileleriyle birlikte gelen çocuklar gönüllerince alışveriş yaparak bayramda giymek istedikleri elbiseleri ve ayakkabıları özenle seçtiler. 

Mutlulukları görülmeye değerdi. Bayram elbisesi dağıtım programına yoğun bir ilgi oldu. Hedefimiz 500 çocuğa bayram elbisesi dağıtmaktı. Yoğun talep olunca çocuk sayısını Trabzon'un plakasına da uygun olması için 610 olarak belirledik. Aileler ve çocuklar bu kararla çok mutlu oldular. Sevinç içinde yeni elbiseleriyle evlerinin yolunu tuttular” dedi. Türkiye Koordinatörü Hilmi Yavilioğlu da kısa açıklamasında, "Ramazan ayı boyunca Ağrı, Mardin, Rize ve Erzurum'da gıda paketi, hediye alışveriş çekleri, topu İftar yemeği, bayram harçlığı ve  bayram elbisesi yardımlarıyla yaklaşık 2.000 kişiye yardım ulaştırdık. Ulaştırmaya da devam ediyoruz" dedi. 

Yardım organizasyonu ile ilgili olarak Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam yaptığı açıklamada; “Yurt dışında yaşayan  hayırseverlerden toplanan bağışları ülkemizdeki yoksul çocuklar ve yoksul ailelerin mutluluğu için harcayan, bu uğurda hiçbir bireysel kazanç sağlamadan çocuklarımız için Almanya'dan buraya gelerek yardım organizasyonuna bizzat katılan Uzat Elini Yardım Organizasyonu’nun kıymetli Genel Başkanı Cengiz Eyibil ve Türkiye Koordinatörü Hilmi Yavilioğlu’na çok teşekkür ediyorum. 

Müdürlüğümüzden hizmet alan ve ekonomik yetersizliği olan çocuklarımıza yaptıkları bu güzel bayram ikramı, çocuklarımızı olduğu kadar bizleri de sevindirdi. Bu şekilde hayır sahiplerinin bakışlarının muhtaç çocuk ve ailelerle buluşturulması da ayrı bir güzellik. Çocuklarımızın kendi kıyafetlerini kendilerinin seçebildiği, gönüllerince alışveriş yapabildikleri ve beğendiklerini aldıkları bu organizasyon,  toplumumuzdaki yardımlaşma ve dayanışma duygusunun gelişmesi için de çok güzel bir örnek oldu. Emeği geçenlere,  maddi ve manevi destek olanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarla hayır sahiplerinin güzel ikramlarını muhtaç çocuk ve ailelerimizle buluşturmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu. Almanya’da ikamet eden Türklerin kurduğu, Uzat Elini Yardım Organizasyonu, bu tür bağışların dışında Afrika’da da su kuyusu, süt keçisi dağıtımı ve giyim yardımı gibi organizasyonlarla hayır hizmetlerinde yarışıyor.
BAHATTİN BAŞTÜRK 
 

Editör: TE Bilisim