Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından TrabzonBüyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşı okunurken göndere bayrak çekildi.

Öğrencilerin şiir okunması, Atatürk koşusunda dereceye girenlere ödül verilmesinin ardındanTrabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Atatürk’ün Trabzon’a ilk ziyaretinin 92’inci yıldönümünü kutladıklarını belirten Kınalı, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’umuzu ilk ziyaretinin 92’inci yıldönümünü hep birlikte kutlamaktan büyük onur ve gurur duyduğumu ifade ederken büyük Atatürk’ü rahmet ve saygıyla anıyorum. Mekanı cennet olsun. Tarih, bir topluluğu ‘millet’ yapan ortak geçmiş ve değerler bileşkesidir. Tarih, aynı zamanda milletlerin geleceklerine yön verirken hataya düşmemesi için başvuracakları en önemli tecrübe alanıdır. 

Büyük Önder Atatürk bu gerçeği hiçbir zaman aklından çıkarmamış, emperyalimz tarafından adeta bir enkaza çevrilmiş olan Osmanlı Devleti’nin külleri arasında yeni bir Türk devleti olan TürkiyeCumhuriyeti’ni kurmayı başarmış ve onu bizlere emanet etmiştir” dedi.
 

Editör: TE Bilisim