Gümüşhane Ünivresitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü tarafından Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında “Pandemiyi Nasıl Yönettik?” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.

12-18 Mayıs tarihleri arası kutlanan “Hemşirelik Haftası”Üniversitemizde de gerçekleştirilen “Pandemiyi Nasıl Yönettik?” adlı bir konferansla kutlanmaya başlandı. Üniversitemiz Prof. Dr. İNG. Ahmet Durmuş Konferans Salonu’nda ve SBF Hemşirelik bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esma Akyıldız moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakımlar Koordinatörü hemşire Nurkan Mert Şahin, Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Birgül Tuncay ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Dr. Sevda Uzun katıldı.

“MİNNETTARIZ”

Ülke olarak zor bir salgın süreciyle mücadele edildiği bilgisini veren GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, program hakkında şunları söyledi: “Tüm dünyada olduğu ülkemizde de maddi ve manevi kayıpların yanında can kayıplarına sebep olan ağır bir salgın ile mücadele etmekteyiz. Tabi bu salgınla mücadelenin asıl neferleri de sağlık personellerimizdir. Sağlık personellerimiz bir yandan salgınla mücadele ederken bir yandan da zamanla yarışarak görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Ailelerinden uzak olup salgınla mücadele eden sağlık personellerimizin haklarını asla ödeyemeyiz.Düzenlenen programda da sürecin ne kadar ağır şartlarda ve zor bir şekilde yönetildiği ortaya konmuştur.Bu vesileyle de programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek olmak üzere Hemşirelik Bölüm başkanı Doç. Dr. Melike Demir Doğan ve düzenleme kurulunu tebrik ediyor, sunumlarıyla katkıda bulunan hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Başta hemşirelerimiz olmak üzeretüm sağlık çalışanlarımızın ‘12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’ kutlu olsun.”
 

Editör: TE Bilisim