Dr Hakan Usta, şunları kaydetti:  “Özeliyle, Fakültesi ile Kamu Hastaneleri ile topyekun Kovid-19 sürecini yönetmeye devam ediyoruz. Yatak sıkıntımız bulunmamakta. Birçok vakada grip benzeri belirtiler ile hastalarımız gelmekte. Hekimlerimiz temaslı durumu ve diğer belirtileri değerlendirerek Kovid-19 veya bir başka hastalık tanısına göre tedavilerini planlamaktadır.”  Dr. Hakan Usta, “Bu mücadele herkesin katkı sağlaması gereken bir mücadele, bizler filyasyon çalışmasıyla, hastanelerdeki çalışmalarla, bilgilendirme çalışmalarıyla elimizden gelenin azamisini yerine getirmekteyiz. Kolluk da denetimlerini yapmakta, halkımız da maskesini takmakta, mesafesini korumakta, temizliğine dikkat etmekte demek isterim. Bu şekliyle olduğu sürece de bir sıkıntı yaşamayacağımızı umut ediyoruz. Bazı yerlerde özellikle bunların dışında hareket edildiğini gözlemliyoruz. Özellikle maske, mesafe, temizlik ve bir şey daha ekleyecek olursak gerekmediği sürece toplu yerlere girmeme konularında halkımız daha dikkatli olabilirse bu mücadeleyi başarıyla nihayetlendirebiliriz.” İfadelerini kullandı.

HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK

Usta, “Malzeme, kişisel koruyucu ekipman, test kiti gibi gerekli olan araç gereçte eksiğimiz bulunmamakta. Bakanlığımız belli bir sınırın altına düştüğümüzde istediğimiz kadar malzemeyi bizlere göndermekte. Hastanelerimizin konumu itibariyle de ihtiyacı olan malzemeleri başta Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere hepsine planlı bir şekilde göndermekteyiz. Kanuni Eğitim Araştırma Hastanemiz Koronavirüs’ün birincil yönetildiği hastane, ama diğer tüm hastanelerimizde de Kovid-19 vakalarını yönetmekteyiz.” dedi.

ÇOK YARARLI OLACAK

Dr. Hakan Usta, “Şehir hastaneleri vizyon projeler. Özellikle şehrimiz bu hastane konseptinden en çok yararlanacağını düşündüğüm şehir. Çünkü birçok dal hastanesi ile dağınıklık yaşamaktayız. Bunların giderilmesi ve insanların tek çatı altından tüm hizmeti alabiliyor olması hizmet alan için de, hizmet veren için de büyük avantaj, İnşallah biz de bunu en iyi şekilde değerlendiren il olacağız.” şeklinde konuştu. 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ

Dr. Hakan Usta, “İlimiz özellikle bu dönem ciddi sayıda dışarıdan misafir kabul eder durumda. Fındıkla birlikte bu daha da arttı. Her kim gelirse gelsin yapmamız gereken şeyleri yaptığımız sürece bir sıkıntı olmayacağını hepimiz biliyoruz. Maske takıldığı sürece ki maskeyi özellikle tam şekilde takmak gerekiyor, yarım takılan maske hiç takılmasından daha kötü. Onun dışında mesafe konularına özellikle kapalı alanlardan başlamak üzere açık alanlarda dahi dikkat etmemiz gerekiyor. Kafeteryaların önlerinde, bakkalların, kahvelerin önlerinde oturduğumuzda dahi mesafelerimize dikkat etmek durumundayız. Temizlik konusu da farklı algılara yol açabiliyor. Özellikle ellerimizi yüzümüze getirmemiz gerekeceği takdirde bir yerlere temasımız varsa iyice yıkamamız gerektiğini özellikle belirtmek gerekiyor. Toplu yerlerde de yine kurallara uymak kaydıyla ve mümkün olduğunca kısa süreli bulunmakta bir sakınca görmüyoruz.” İfadelerini kullandı.
Burak KOÇ
Editör: TE Bilisim