Ancak 300 projenin içinde ülkede ödül alan tek kişi olmayı başarmasına rağmen kendisine hiç bir anlamda destek verilmediğini söyledi. Bulancak-Bostanlı Köyü'nden olan Birol Uğurlu uzun yıllar Almanya'nın kuzey batısında kuzey Ren-Vestfalya'da eyaletinden Düsseldorf'a bağlı - Duisburg kentinde yaşıyor.

BİRÇOK ASKERİ PROJEDE ÇALIŞTIM

Bir çok askeri projeye imza attı ama Türkiye ve Giresun'da destek görmediğini iddia eden genç mucit bu konuda gazetemiz aracılığıyla kendisine sahip çıkılması halinde daha farklı projelere imza atacağını söyledi. Uğurlu: 

"Aslen Bulancak ilçesinin Bostanlı Köyü'ndenim. Çok uzun yıllardan beri  Almanya'da yaşıyorum, çalışıyorum. Birçok askeri projede çalıştım. TÜRKSAT'ı uzaya  yollayan roketin imalatında bulundum.Leopard tanklara parça ürettim.33 yıldır makina imalatında tecrübem olmasından dolayı burada bile sayısını hatırlayamadığım önemli projelerin mimarlığını yaptım. Almanya'da Türk Silahlı Kuvvetleri'mize araçlar ve gereçler geliştiriyorum. Duisburg Üniversitesi'nden ödül aldım, orada öğrenim gördüm. 

Ayrıca  3 yıl MTA(Maden Teknik Arama) okulunda da eğitim aldım.En büyük hayalim Giresun'a atölye kurmak ve bu  Ar-ge atölyesi ile ülke ekonomisine katkı sağlamak. Giresun'da gitmediğim kapı kalmadı. Valilik, kaymakam, belediye başkanları, sanayi odası başkanları Giresun ve Bulancaktaki tüm protokolü gezdim, resmi olarak dilekçe verdim ancak sonuç çıkmadı."dedi.

Sedat KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim