Pist Alarm Veriyordu

Trabzon son 10 yıldır 2.havalimanını tartışıyor. Hatta Mehmet Ali Yılmaz tesisleri ile KTÜ sahil tesislerinin istimlak bedeli bile belirlenmişti! Bir yandan da 2.havalimanı mı, yoksa mevcut pistin reorganizasyonu mu soruları soruluyordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan son noktayı birkaç ay önce koydu ve ‘Mevcut pist uzatılacak’ dedi.

Pilotların Korkulu Rüyası

Trabzon havalimanı Türkiye’nin en zor havalimanlarından birisi. Karayollarının altındaki Ahmet Suat spor sahasının kod düşüklüğü ve hemen üstünden havalimanı pistinin başlaması pilotların korkulu rüyası. Birde yağmur ve yağmura bağlı hafif sis varken olan oldu. Pegasus havayollarına ait Ankara-Trabzon seferin yapan 164 vatandaşımızın bulunduğu uçak 23.30’da piste teker koyduktan sonra bir türlü duramadı ve  pistin Rize yönüne doğru sol taraftan deniz seviyesine indi.

Çamura Gömülmese

Uçağın inişinde uçuş takımları toprağa gömüldü, kanatları ve motorları kırıldı. denize az bir mesafe kala ise uçak durdu. Şükür ki bu anda kapılar açıldı, yolcular tahliye edildi. Anında itfaiye müdahale etti ve uçak soğutuldu. Vali Yücel Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Ayşe Sula Köseoğlu aniden kaza yerine geçti ve yolcuların ailelerini rahatlatan açıklamaları yaptılar.

O An Neler Yaşandı?

Uçaktan sağ salim çıkan bir yolcu, ‘Uçak Trabzon havalimanını indikten son garip şeyler oldu. Uçak aniden yavaşladı ancak daha sonra aniden hızlandı. Pilot kontropiyede kalmış olabilir. Uçağı durmayacağını gördü ve havalanmak istedi. Ancak başarılı olamayacağını anlayınca da vazgeçti sola çamurlu bölgeye yöneldi. Doğru bir tercihle kılpayı da olsa yolcuları kurtarmayı başardı.’ Uçakta olan Ak parti Trabson il Başkan yardımcısı Enes Aslan, ‘kabin görevlilerinden önce acil çıkışı ben açtım’ dedi.

ATAKAN TOK/FURKAN YİĞİT/SONAY ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim