Afganistan Hazarları Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda toplanan Afgan mülteciler, öğrenci ve çocuklardan oluşan kalabalık grup, Afganistan ve dünyada yaşanan terör olaylarının son bulması için sloganlar attı. Afgan çocuklar, ellerinde "Savaşa hayır" yazılı dövizler taşıdı.

Afganistan Hazarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül, yaptığı açıklamada Afganistanlılar olarak her türlü terörü lanetlediklerini belirterek, “Son olarak Kabil’de 200’e yakın vatandaşlarımızın terör örgütleri DAEŞ ve Taliban tarafından şehit edilmesi, bu ülkenin barış ve huzur içinde yaşamasını isteyen herkesi derinden üzmüştür. Bu ülkenin her köşesinde cehalete kurban giden milletimizin acısı hepimizde derin yaralar oluşturmuştur. 

Uluslararası gücün desteği ile 16 yıldan beri devam eden Afganistan yönetimi nereye doğru gidiyor? Bizim kendimize gelmemiz için kaç tane daha vatandaşımızın öldürülmesi gerekiyor? Afganistan halkı bu terör saldırılarından ve bu vahşete tanık olmaktan bıkmıştır. Afganistan halkının tabut kaldırmaya gücü kalmadı. Biz Afganistanlılar olarak her türlü terörü lanetliyoruz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim