Akçaabatlılar Vakfı Başkanlığına seçilen iş insanı Yaşar Erbaşaran ile hem vakıf başkanlığını hem de işleri ile gönüllü olarak görev aldığı STK’ları konuştuk. Akaryakıt sektöründen, nakliyeye, eğitimden araç kiralamaya Trabzon başta olmak üzere bir çok ilde faaliyet gösteren Erbaşaran, “Ben Akçaabatlıyım. Nerede iş yaparsam yapayım merkezim Akçaabat’tır vergimi de buraya veririm” dedi.

Siyaseti düşünmediğini ifade eden Erbaşaran, “Siyaset hiç düşünmedim ama zaman her şeyin ilacı. İlerleyen zamanda ne olur bilemeyiz. Şu ana kadar hiçbir görevden kaçmadım. Siyasette de görev verilirse bu görevden kaçmam. Benim felsefemde garip gurabaya insanlara yardım etmek vardır. İnşallah her şeyin hayırlısı olur. Sağlık alanında da yardımlarımız oluyor. Sağlığa da çok önem veriyorum” diye konuştu.
 
Akçaabat’ın Yeri Ayrıdır
 
Bir çok alanda faaliyet gösteriyoruz. Bütün işlerimi de keyifle yapıyorum. Hızırbey Mahallesinde faaliyet gösteren Özel Erbaşaran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi benim için çok özeldir. Özel gereksinimli yavrularımızın hizmetinde olmak, onları hayata hazırlamak bana gurur veriyor.

Ayrıca akaryakıt alanında Akçaabat’ta 3 bir tanede Beşirli’de olmak üzere 4 istasyonla halkımızın hizmetindeyiz. Ayrıca Sakarya’da ve Hendek’te de TIR filolarımız ile araç kiralama işlerimiz var.  Bizim işimiz nerede olursa olsun biz Akçaabatlıyız. Akçaabat bizim için çok özeldir ve vergimizi buraya veririz.
 
Dozer Cemil Sezonunda Şampiyonuz
 
Trabzon’da bizim değerimiz Trabzonspor’dur. Trabzonspor’umuzun maçlarını yakın dostlarımız ile işyerimizde yaptığımız özel maç izleme alanında izliyoruz. Burada güzel muhabbetler oluyor. Çayımız, kahvemiz, fırında haşlanmış patatesimiz her zaman vardır. Spora çok ilgim var. Geçmişte Tütünspor ve Sebatspor’da yöneticilik yaptım. Ayrıca Avni Aker Stadyumunda da profesyonel futbol oynadım.

Trabzonspor’umuz şu anda ligde çok iyi gidiyor. Önümüzde artık zorlu maç yok. Takım bu performansla gittiği zaman ‘O sene bu sene’ diyoruz ve Dozer Cemil Sezonu’nda şanlı takımımız şampiyon olarak bu şampiyonluğu da efsane kaptanımız Dozer Cemil’e hediye edeceğiz. Takımımız son yılların en iyi futbolunu oynuyor. Sahada çok iyiyiz. İnşallah şampiyon da olacağız. Trabzon dışından da Ağrı Patnos, Hakkari, Diyarbakır’daki öğrencilere Trabzonspor’umuzun formasını gönderdim.
 
Hedefimiz Eğitim
 
Geçen hafta yapılan kongre ile Akçaabatlılar Vakfı başkanlığına seçildim. Akçaabat Halkımıza beni bu göreve layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Şu anda yazıhanemizi boyattık. Vakfımızla ilgili bir tüzük değişikliği yapacağız. Üye kayıtları yapacağız. Şu anda üye kaydı yapamıyoruz. Üye kaydımızı genişleteceğiz. İlk etapta okuttuğumuz 12 öğrenciyi 50 öğrenciye çıkarmak. Bu öğrencilerin tüm ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanacak. Öğrencilerimiz sadece derslerine çalışıp vatanımıza milletimize hayırlı hizmetler yapacak. Biz eğitimi çok önemsiyoruz. Öncelikli hedefimiz eğitim. Vakıf bir gönül işi. Akçaabat Halkı da şu anda çok memnun. Biz vakfımızı Türkiye’ye duyuracağız. Bizim yerimiz var. Hedefimiz arazimizde binamızı yaparak, yurt yapıp insanlığa hizmet etmek.

Halkımızın sıkıntısı ve çözülmeyecek işleriyle uğraşmak için çalışacağız. Akçaabat’ımıza büyük yatırımlar yapılıyor. Proje çalışmaları  yapılıyor. Akçaabat’la ilgili çalışmalarımızı artık vakıf üzerinden yapacağız. İş insanlarımızla görüşüyorum. Onlar da destekliyorlar. Herkes zincirin bir halkasıdır. Bizim vakfımızda her an paramız olur bu sayede. Zincir sağlanıp gidecek. Akçaabat’ımızda birliğimizi sağladık. Herkes benim başkan olmamdan memnun. Benim dünyadan hiçbir beklentim yok. Makam mevki beklemem. Milli Eğitim’in yeri bende ayrıdır. Milli Eğitim’e çok çalışmalar yaptım. Diyanete de çok çalışma yaptım. Kurumlarımıza da halk ve iş insanları olarak desteklerimizin olması gerekiyor.
 
Sigarayı Bırak İndirimi Kap
 

Kızılay ve Yeşilay gönüllülük esası ile çalışan kurumlar. Her insan bu kurumlara destek olmalıdır. Yeşilay’a olan desteğim, kendi kiracım vardı. Sigara tiryakisiydi. Sigara nedeniyle bacağı kesilince ben de sigaraya karşı büyük çalışma yaptım. Kendim sigara içmediğim gibi ailemizden de sigara içen kimse yok. Kiracımızın ayağının kesilip protez bacak kullandığından dolayı sigara içmeyen veya sigarayı bırakan kiracımıza indirim uyguluyoruz. Bir çok kişiye de sigarayı bıraktırdık.
 
Türkiye Rekoru Kırıldı
 
Türk Kızılayı ile ilgili de çalışmalarımız oluyor. Kan bir gün değil her an ihtiyaçtır. ‘Bağışlanan her ünite kan bir can’ sloganı ile kampanyalar yaptık. Rahmetli babamın ölüm yıldönümlerinde de kampanyalar yaparak Kızılay’a kan bağışı için çalışmalar yapıyorum. Bir ünite kana akaryakıt istasyonlarımda 50 TL’lik akaryakıt veriyorum. Bunların neticesinde de bir günde 561 ünite kan bağışı ile Türkiye rekorunu Akçaabat’ımız kırdı. Bu işler gönül işidir. Şimdi bu işlerimizi vakıf üzerinden yapacağız. Bu da çok güzel olacak. Kızılay gönüllüsüyüm. Kan bağışı yapanlara akaryakıt desteğimiz yıllardır devam ediyor.
Bahattin Baştürk
Editör: TE Bilisim