Edinilen bilgilere göre olay, Akçaabat’ın Söğütlü mahallesinde meydana geldi. Mustafa Gedikli (16)isimli genç, pompalı av tüfeği ile kalbine ateş ederek hayatına son verdi. Olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilen 16 yaşındaki gencin cesedi, Akçaabat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na nakledildi.

Akçaabat 17 Şubat Anadolu lisesi 11.sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Mustafa Gedikli'nin intiharı ile ilgili geniş çaplı araştırmalar devam ediyor.

Okulda Tören

16 yaşında hayatına son veren Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Mustafa Gedikli için okul bahçesinde tören düzenlendi. Törende konuşan okul müdürü Abdullah Gülay, tüm öğrencilere başsağlığı dileyip, "Bugün okulumuz için üzüntülü bir gün.Çünkü, bir değerli yavrumuzu kaybetmenin derin bir üzüntüsünü yaşıyoruz. Sizler sınıf ve okul arkadaşları olarak bizler öğretmenleri olarak onunla ve sizinle geçmişe ait hatıraları hep birlikte yaşadık. Bundan sonrada bu arkadaşınızın hatıralarını sizler de kendi aranızda yaşatacaksınız. " dedi.

Konuşma sonrası okul müdürü Abdullah Gülay, öğrencilerle beraber, hayatını kaybeden Mustafa için dua etti.

Sınıfında Hüzün Vardı

17 Şubat Anadolu Lisesi'nde sınıf arkadaşları ve öğretmenleri Mustafa'nın sırasını çiçeklerle ve fotoğrafıyla donattı. Sınıf öğretmeni Orhan Gümrükçü, "Mustafa arkadaşlarıyla anlaşan ve akıllı bir çocuktu. Arkadaşları da bizde çok üzgünüz." dedi.

Son yolculuğuna uğurlandı

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 16 yaşındaki Mustafa Gedikli dün(19.10.2018) son yolculuğuna uğurlandı.

Mustafa Gediklinin cenazesi Söğütlü mahallesi Fatih Camiinde kılınan ikindi namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, belediye başkan yardımcıları, ilçe millî eğitim müdürü Ahmet Üçüncü, daire amirleri, kurum müdürleri, 17 Şubat Anadolu lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri ile yakınları katıldı.

Cenazede aile fertleri taziyeleri kabul ederken, Mustafa Gediklinin kardeşlerinin ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.
Nesrin BAYRAM
Editör: TE Bilisim