Belediye personeli final haftası boyunca İlahiyat kantininde her gün 10.00-17.00 saatleri arasında öğrencilere çorba ikramında bulunacak. Günlük sıcak çorba ikramından memnun kalan öğrenciler Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e hassasiyetinden dolayı teşekkürlerini iletti. 

İki hafta önce Başkan Genç’in Trabzon İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle söyleşisinde çorba çeşmesi kurulmasıyla ilgili isteklerini iletmesinden sonra Başkan Genç, İlahiyat Fakültesi kampüsünde çorba ikramında bulunulmasıyla ilgili talimat verdi. 

“BESLENMELERİ İÇİN ÖNEMLİ”

Dekan Yardımcısı Dr. İbrahim Erol, öğrencilere sıcak çorba servis edilmesinden dolayı son derece memnun kaldıklarını dile getirerek, “Öğrencilerimiz İlahiyat kampüsünde sıcak çorbalarını içerek güne başlıyor. Özellikle bu soğuk kış gününde sabah saatlerinde çorbalarını içmeleri beslenmeleri açısından da son derece önem taşıyor. Ortahisar Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 
 
“ÇOK MAKBULE GEÇTİ”

Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrenciler sıcak çorbalarını içtikten sonra derse giriyor. Elazığ’dan gelen ismini belirtmek istemeyen 3. sınıf öğrencisi Ortahisar Belediyesi’nin hizmetinden son derece memnun kaldıklarını belirterek, “Buraya Elazığ’dan geldim. Şu anda ilahiyat üçüncü sınıftayım. Trabzon’a geldiğim günden itibaren hiçbir zorluk yaşamadım. Öğrenci olduğumuz için maddi ve manevi her türlü destek bizim için çok önemli. Ortahisar Belediyemizin bize sıcak çorba ikram etmesi gerçekten de çok makbule geçti. Bunun maddi değerinin ötesinde manevi yönünün de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zira bu tür yardımlaşma ve dayanışma esasında bizim kültürümüzde, geleneklerimizde olan çok köklü davranışlar. Belediye başkanımıza duyarlılığından ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilisim