Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem felaketinin ardından yaşam alanı olabilecek olan yapılarda sıkı denetime gidildi. Yurdun dört bir yanında kaçak yapılar, ömrünü tamamlamış metruk konutlar ve özellikle toplu kullanım alanı da kabul edilen eğitim yuvaları da mercek altına alındı.

Bu kapsamda Giresun merkezde bulunan; Çotanak İlkokulu ve Abacıbükü İlkokulu binaları bu gerekçe ile boşaltılması kararlaştırılarak; Çotanak İlkokulu’nun Mithatpaşa Ortaokulu'na ve Abacıbükü İlkokulu’nun da Aksu Şehit Hakan Gemici Ortaokuluna taşınmasına karar verildi. Ancak skandal da beraberinde geldi. Boşaltılması istenen okullardan biri olan Kavaklar Mahallesi'ndeki Çotanak İlkokulu'na taşıyıcı araç ve işçi vermeyen Milli Eğitim Müdürlüğü, işi okulun müdür, müdür yardımcısı, memurlarıyla, okulun hizmetlisine devretti! Tabiri caizse okulun eşyalarını bir hamal gibi taşıyan okul idarecileri isyan etmedi, durumdan memnun olsa da, "Başka çaremiz yok" demekle yetindi. Okul müdürü Davut Sarı konuyla ilgili açıklama yapmak istemezken, görüntü alınmasına da izin vermedi.

Mühlet Verdiler Ama Hizmetli Vermediler        


Giresun Valiliği iki sene önce yıkım kararı bulunan bu okulla ilgili talimat verdiği, yine Valiliğin, "Bu sorumluluğu alamayız, yıkın dediği' iddia edildi. Okulda başlanan boşaltma tahliye ise tam bir skandala dönüştü. Okulun eşyalarını taşımak için nakliye aracı tahsis etmeyen Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerekçesinin ise nakliye aracının sigortasının olmadığı ileri sürüldü. Pazartesi gününe kadar mühlet verilen ancak hizmetli araç ve elemanı verilmeyen okulda tüm ceremeyi çeken okul idarecileri basına bilgi vermekten kaçındı. Bu sırada okulun içine giren Taka Gazetesi Giresun İl Temsilcisi Sedat Karakaya, öğrenci velilerinin, çocuklarıyla beraber eşyalarını alıp okulu terk ettikleri o anları fotoğrafladı.

Valilik Konuya İlişkin Şu Bilgiyi Basınla Paylaştı

"Yapılan teknik tetkikler sonucunda Giresun İl merkezinde bulunan; Çotanak İlkokulu ve Abacıbükü İlkokulu binaları görülen lüzum üzerine boşaltılarak; Çotanak İlkokulu’nun Mithatpaşa Ortaokulu'na ve Abacıbükü İlkokulu’nun da Aksu Şehit Hakan Gemici Ortaokuluna taşınmasına karar verilmiştir. Boşaltılan okulların yerlerine yenilerinin yapılması için ihale çalışmaları başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Market Ve Fırından Destek İstemek Zorunda Kaldılar

Skandal tahliyede zorda kalan, yükleri bizzat sırtında taşıyan idareciler çevre esnaftan yardım istemek zorunda bırakıldı. Okulun hemen karşısında bulunan market ve fırından araç isteyen okul müdürünün düştüğü bu hal, "Devlet kurumunda böyle rezillik mi olur" dedirtti. Son olarak öğrenci velilerinden Demet Aydın, "Çocuğumu almaya geldim, okul tahliye oluyor" demekle yetindi. Giresun’da yaşanan bu skandal durum tarihe geçti.
SEDAT KARAKAYA
Editör: TE Bilisim