Defalarca gittikleri Türk Telekom'dan  hep erteleme cevap alan köylü halk durumu Kaymakamlığa da bildirdi. Özellikle son dönemlerde eba sistemi üzerinden ders yapmak isteyen öğrenciler de bu durumdan muzdarip. Muhtar Vahit Yıldız'ın konu ile ilgilendiğini ancak yetersiz kaldığını belirten   köylü vatandaşlardan Mahmut Yıldız:

"BİZİ OYALAYAN CEVAPLAR  VERİYORLAR"

"Telefonlarımız çekmiyor. Her evde Neredeyse bir öğrenci var fakat öğrencilerimiz eba sistemi üzerinden yapılacak olan derslerini yapamıyor.  4 aydır bunun mücadelesini veriyoruz. Türk Telekom'a defalarca gittik. Telefonlarımız kesik dedik; bize ayın 19'unda geleceğiz, 25'inde geleceğiz,  29'unda geleceğiz,son olarak da bu ayın 5'inde geleceğiz dediler. Ama ne gelen oldu ne giden oldu. Köyümüzün imamı dahi konunun takipçisi oldu. Ama nafile, bizi oyalayan cevap veriyorlar" diye konuştu. Bu sorunun özellikle Yıldız soyadının yoğun olduğu Akköy Köyü'nün Çeğel Mahallesi ile Hasan Dağı mevkiinde yaşandığına dikkati çeken bir diğer vatandaşlardan Kemal Yıldız  yetkililere seslendi. Sorunun giderilmesini isteyenlerden Kemal Yıldız'ın akrabası Erdal Yıldız ise 4 aydır köyde olduğunu telefonunun çekmemesinden dolayı hiç telefonla konuşmamasına rağmen fatura ödediğini söyledi.

DAĞ TEPE TIRMANIYORLAR

 Erdal Yıldız: " Yangın çıksa itfaiye yetişemiyor. Hastalansak ambulansımız gelmiyor. Kimse ile iletişime geçemiyoruz. Burada çok mağduruz. Yani kullanmadığımız telefonların faturasını yatırıyoruz. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyorum aslında ama buraya geldiğim için telefonum hiç çekmiyor. Köyde birisine bir şey olsa ambulans bile arayamıyoruz. Telefonu bilerek açmıyorsun diyerek küsen arkadaşlarım oldu. Köyden telefon çekecek diye bir kaç tane dağ tırmanmamız gerekiyor.”diyerek serzenişini dile getirdi.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim