Eşi Hasan Mezlin’in ölümünden sonra ev demeye bin şahit ister, metruk evde yaşam mücadelesi veren Hafize Mezlin(71),devlet yetkililerine seslenmiş tek derdinin bir ev olduğunu dile getirmişti.
 

BİR EV BEKLENTİM VARDI, OLMADI
 

Müstakil harabe evde yaşayan 8 çocuk annesi yaşlı kadın, yalnız hayat yaşamaktan değil, hayalet evinin ya ansızın yıkılacağı yada bir gün yılandan gelecek tehlikelerden dolayı öleceği korkusuyla yaşıyor. Bundan 2 yıl önce sesini duymasına rağmen hiçbir cevap alamadığını belirten yaşlı kadın, " Ölen eşimin bıraktığı maaşımdan başka hiçbir gelirim ve sağlık güvencem yok. Sağlıksız evde yılan korkusu ile yıllarca yaşadığım ortada. Maaşım var ama yeterli değil. İki yıl önce geldiniz ve sadece beklentimin ev olduğunu söylemiştim ama ona da cevap bulamadım.
 

8 ÇOCUĞUM KENDİNE ZOR BAKIYOR
 

Eşimin maaşıyla hap ve ilaçlarımı alabiliyorum. Elde yok avuçta yok, çoğu zaman ilaçlarıma da yetmiyor, zor durumda kalıyorum.Eşim felç geçirdi öldü,eşimin ölümünden sonra yalnız kaldım.Bu evde o gün bugündür yalnız yaşıyorum. Bana diyorlar ki 8 çocuğun var, neden böyle ortada kaldın. Onlara şunu söylüyorum benim kimseden beklentim yok. 8 çocuğum kendine zor bakıyor, tek beklentim devletimizden. Bana tek göz de olsa sokacak bir mekan yapsalar dünyayı bana bağışlamış olurlar" diye konuştu.

SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim