Doğankent ilçesinde hasarlı ve riskli binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesinde 156 konut ve 70 dükkan inşaatının yaşanan sel afetinin birinci yılına kadar yetiştirilmesi hedefleniyor.  Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Doğankent Kaymakamı Tuncay Karataş, şu aşamaya kadar afet konutlarının yüzde 65’inin tamamlandığını ve 22 Ağustos tarihine kadar hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Karataş  “Bilindiği gibi 22 Ağustos 2020 yılında yaşanan sel afetinde ilçemizde büyük hasar görmüş birçok bina ve işyerleri hasar görmüştü. Selden zarar gören hasarlı binaların yanı sıra fiziki ömrünü tamamlamış binalarda tespit edilerek bir kentsel dönüşüm çalışması başlatılmıştı. Afet ve kentsel dönüşüm kapsamında yapılan binalarımızın yüzde 60-65 civarında fiziki olarak tamamlanmış olup inşallah 22 Ağustos’a kadar hak sahiplerine ve afetzedelere teslim edilecek. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ilgili bakanlarımızın ve Valimizin koordinesinde yerel paydaşlarında katılımıyla birlik içerisinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Afetzedelerimiz şu anda konutlarını almak için sabırsızlıkla beklemektedir. İnşallah 22 Ağustos’a kadar konutlarımız kendilerine teslim edilecektir” dedi. 

Afet ve kentsel dönüşüm binalarında önceliğin hak sahiplerinin olduğunu belirten Kaymakam Karataş, “Hasarlı binalar yıkılırken ve kentsel dönüşüm kapsamında daire olarak hak sahibi olanların yanı sıra maddi olarak karşılığını alanlarda oldu. Mevcut dairelerde öncelik hak sahiplerinin olacaktır.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim