İnanılır gibi değil ama gerçek! Giresun'un Bulancak ilçesinde ki bir köye ulaşım komşu il Ordu'dan sağlanıyor. Bulancak ilçesine bağlı olan 59 köyden en yüksekte bulunmakla beraber en fazla ormanlık alana sahip Döngeri Köyü'nde  Ordu iline daha yakın. Giresun'a 83, Bulancak ilçesine 68 kilometre uzaklıktaki bu köyde özellikle kış mevsiminde yaşanan ulaşım sorununa köylü halk yıllar öncesinden çözüm buldu. Komşu il Ordu'nun Kabadüz ilçesinde ulaşım sağlayan Döngerililer, Yokuşdibi Mahallesi'nden 9 kilometrelik yoldan gidiyor.

ORDU'YA BAĞLANMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Tabir yerindeyse bir ayağı Ordu'da olan Giresun'un Bulancak ilçesinin Döngeri Köyü sakinleri, çarşı pazar işlerini de oradan görüyorlar. Köyde son dönem muhtarı olan İsa Yıldız bu konudan muzdarip olduklarını belirterek gazetemize konuştu. Muhtar Yıldız şunları kaydetti:" Hem doğal güzellik hem de görsellik açısından köyümüz gerçekten çok güzel. Giresun'un en büyük ilçesi olan Bulancak'ın en yüksek köyündeyiz. Köyümüze kış günlerinde özellikle ulaşımı sağlayamıyoruz. Tek çaremiz Ordu'nun Kabadüz ilçesine 9 kilometrelik Yokuşdibi Mahallesi'nin yolu. Burayı kullanabiliyoruz. Orduya bağlanmak için çok uğraştık ancak yolumuza hep engel koydular.

 Köyümüzün aynen isminde olduğu gibi gelenler 'Dön geri' yaparak kış günü yol kullanamadığı için ana yol olarak kullandığımız Kabadüz ilçesi Yokuşdibi Mahallesi'ne yönlendiriyoruz.  Bu sizce ne kadar doğrudur"diye konuştu.

ŞEBİNKARAHİSAR'DA DA BENZER DURUM

Öte yandan Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi  Yakınca Köyü'nün de merkeze 38, Sivas'ın Akıncılar ilçesine ise 8 kilometre uzaklıkta olduğu öğrenildi. Bundan dolayı Yakınca Köyü halkının Sivas'ın Akıncılar ilçesinde ulaşım sağladıkları gelen bilgiler arasında. Son olarak her iki ilçede yaşanan durumla ilgili ne gibi çözüm bulunacak merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim