İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge çerçevesinde 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı uygulanmasından sonra yaşamlarını evlerinde idame ettirmek zorunda kalan vatandaşların gıda, ilaç gibi her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu bugüne kadar pek çok aileye yardım elini ulaştırdı. Vatandaşlar 112,155 ve 156 numaralı telefonları arayarak ihtiyaçlarını ve isteklerini bildirebiliyor.  

"Hayattan kopmamalarını sağlıyoruz"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye'nin ve dünyanın büyük bir salgınla karşı karşıya olduğunu söyledi.  Vefa Grubu'nun salgının yayınlanmasını önlenmesi için evlerinde yaşamak zorunda kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulduğunu belirten Başkan Genç, "Ülkemiz ve dünya büyük bir salgınla karşı karşıya... Bu salgın bütün insanlığı tehdit ediyor. 

Çin'den başlayan bu salgın başta Cumhurbaşkanımızın riyasetinde devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın tedbirleriyle kontrol altına alındı. Bu tehditlerden bir tanesi de bu salgının yaşlıları tehdit etmesi nedeniyle 65 yaş üstü büyüklerimizin dışarıya çıkmasının kısıtlanması idi. Biz de valiliğimizin riyasetinde, belediyemiz, Ortahisar Kaymakamlığımız ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Ortahisar Kaymakamlığımız uhdesinde Vefa Destek Grubu'nu kurduk. Belediyemizden 36 kıymetli mesai arkadaşımız, Büyükşehir'den 20, Emniyetimizden 24 tane mesai arkadaşımız ile birlikte bir ekip anlayışıyla grubumuz çalışmalarını sürdürüyor. 

Vatandaşların 112, 155 ve 156 nolu telefonlara ilettikleri bütün talepleri karşılamak için bu grubu faaliyete geçirdik. İletilen talepler çok hızlı bir şekilde değerlendirilerek hemen anında ekiplerimiz tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kıymetli büyüklerimizin sağlıkla ilgili taleplerini de karşılayarak hayattan kopmamalarını sağlıyoruz. Sağlıkla, ilaçlarla ve gıdayla ilgili taleplerini karşılıyoruz.  Yaşlılarımızın maaşlarının çekilmesiyle ilgili taleplerini de yerine getiriyoruz. İnşallah kısa zamanda hem ülkemiz hem bütün insanlık bu salgını atlatır." 
 
Editör: TE Bilisim