Kovit-19 salgını nedeniyle yaklaşık üç aydan beri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından vatandaşların en az şekilde etkilenmesi için gece gündüz demeden faaliyetlerini özverili bir şekilde yürüten Ortahisar Sosyal Vefa Destek Grubu Ramazan Bayramı boyunca da vatandaşların imdadına yetişti.

“BAYRAMI BAYRAM HAVASINDA GEÇİRMEK İÇİN”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sokağa çıkma yasağına rağmen vatandaşların bayramı bayram havasında geçirmelerini temin etmek için Vefa Grubu’nun yaklaşık 886 kişinin çağrısına yetiştiğini söyledi. Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Bütün dünyayı kasıp kavuran virüs salgını nedeniyle vatandaşlarımızın hem sağlığına yönelik çalışmalar yaptık hem de maddi olarak onlara destek olmak için birçok proje yürüttük. Yardım paketlerinden tutun da maske, dezenfektan ve eldiven dağıtımına kadar birçok çalışmalarımız oldu. Özellikle dar gelirli ailelerimize dağıttığımız yardım paketleri bir nebze de olsa bu kardeşlerimizin dertlerine derman oldu. Ramazan Bayramı boyunca da bu faaliyetlerimizi sürdürdük. Vatandaşlarımızın bayramı bayram tadında geçirmeleri için Vefa Grubumuz adeta dişini tırnağına taktı. Bayram yasakları boyunca 886 vatandaşımızın çağrısına kulak verdik. Ekiplerimiz hem onların taleplerini karşıladı. Hem de bayramların olmazsa olmazı durumunda olan bayram ziyaretlerini de bir nevi gerçekleştirdiler. Diğer yandan yaşlılarımızın ilaç temini, hastalarımızın sağlık merkezlerine nakli vb. konularda olan talepleri ivedilikle yerine getirdik.”

“GÖNÜLLERE DOKUNDUK”

Virüs salgınının iki dönemdir titizlikle yürüttüğü gönül belediyeciliği felsefesini daha da pekiştirdiğini kaydeden Genç, “Bütün görev sürem boyunca titizlikle uyguladığım gönül belediyeciliği anlayışını her türlü şartta sürdürmeye devam edeceğim. Rutin belediyecilik hizmetlerimizi sürdürürken bir yandan da vatandaşın kalbine giren, gönlüne dokunan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim idarecilik anlayışımız da bundan ibarettir.  Yeni korona virüs salgını bizim hizmet ve gönül belediyeciliği felsefemizi daha da pekiştirdi.” ifadelerine yer verdi. 
 

Editör: TE Bilisim