Ekip yerleşim bölgelerine selle birlikte gelen çamurun sokak ve meydanlardan temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Gönderilen ekip çalışmalarını özellikle sel ve heyelan nedeniyle işyeri ve konutlara dolan çamur ve balçığı temizlemek için yoğunlaştırdı.

“YERLEŞİM BÖLGELERİ ÇAMURDAN TEMİZLENİYOR” 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaşanan doğal afetlerde yaraların sarılması için yerel yönetimlerin işbirliği ve dayanışmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Gönderilen ekibin yerleşim bölgelerindeki konut ve işyerlerinin çamurdan temizlenmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirten Başkan Genç, “Maalesef, bölgemizdeki iklim şartlarından ve jeolojik yapıdan dolayı doğal afetler yaşıyoruz. Ben öncelikle yaşanan sel ve heyelan nedeniyle yaşamını yitiren vatadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı dileklerimizi iletiyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bölgemizin doğası gereği bu tür felakatler maalesef bizim Trabzonumuzda da Ortahisarımızda da yaşanıyor. Bu anlamda yerel yönetimlerin işbirliği, yardımlaşma ve dayanışması çok önemli. Zaten devletimiz yaraların sarılması için gerekli çalışmaları ve projeleri hızlı bir şekilde sürdürüyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak hem Rize’nin Güneysu ve Çayeli hem de Artvin Arhavi’de yaşanan afetten dolayı meydana gelen heyelan sonucu yaraları sarmak için devreye girdik. Özellikle yerleşim bölgelerinde oluşan yoğun çamur ve balçığın temizlenmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokak, cadde ve meydanların çamurdan temizlenenerek yıkanması ve eski haline getirilmesi için gayretli bir şekilde mücadele ediyorlar. Ev ve işyerlerine dolan çamur yığınlarının temizlenmesi için de planlı ve programlı bir şekilde diğer kamu kurumlarıyla koordineli olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ve oluşan yaraları hep birlikte sarıyoruz.” diye konuştu.

“DEVLETİMİZ BÜTÜN GÜCÜYLE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA”

Devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla afet bölgelerine yoğunlaştığını dile getiren Başkan Genç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  heyelan ve selden etkilenen bölgelere yaptığı ziyarete İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti. Devletimiz tam kadro sahada… Halkımız da bu süreçte devletimizin bütün gücünü yanında ve arkasında hissediyor. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, oluşan zararları telafi etmek için ne gerekiyorsa yapıyor. En kısa zamanda birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla yaralarımızı sararak bütün mağduriyetlerin önüne geçmiş olacağız diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim