Trabzon’da uzun yıllardır konuşulan ve şehrin ulaşım sorununu çözüme kavuşturacak olan Ulaşım Master Planı çalışmaları istişare içerisinde yürütülüyor. Trabzon Ulaşım Master Planı kapsamında ele alınan Maraş Caddesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Trabzon Ulaşım A.Ş. yetkilileri, Ortahisar Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi.

SORULARI CEVAPLADILAR

Ortahisar Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, Maraş Caddesi için hazırlanan sunumu katılımcılarla paylaştı. Sunumun ardından Fatih Bayraktar, Trabzon Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Samet Ali Yıldız ile birlikte Ortahisar Kent Konseyi üyelerinin sorularını cevapladı. Katılım sağlayan sivil toplum kuruluşları temsilcileri de fikirlerini beyan ettiler.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Toplantıda; Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dt. Önder Taşan, Genel Sekreteri Yaşar Peken, Trabzon Şoförler Cemiyeti Başkanı Ömer Hakan Usta, Trabel A.Ş. Genel Müdürü Hasan Sula, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın, Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı adına Salih Özkan, Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği adına Prof. Dr. Nagihan Sağlam Ertunga, Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği adına Ahmet Altunayoğlu, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği adına Mustafa Yılmaz, Engelli Meclisi Başkanı Bekir Sami Emiroğlu, Ortahisar Ziraat Odası adına Muhammet Bekar, Karadeniz Sanayici İş Adamları Yöneticiler ve Araştırmacılar Derneği adına Temel Korkmaz, Türk Kadınlar Birliği adına Canan Nehbit ve yüklenici firma yetkilileri hazır bulundular. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, Maraş Caddesi için önerilen alternatif senaryolar masaya yatırıldı. Bundan sonraki sürecin de yine katılımcı bir anlayış içerisinde sürdürüleceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim