Bölge Milletvekillerine mektup yazarak yerli otomobil fabrikasının Erzurum’da yapılmasını isteyen Rize MÜSİAD eski Başkanı Mahmut Dabak’sürekli göç veren Doğu Anadolu’nun serhat şehri Erzurum mümbit arazisi, her tarafa ulaşan karayolu havayolu ve demiryolu ağıyla yerli Otomobil Fabrikasını hak ediyor.

 Yerli Otomobil fabrikası Erzurum’da yapılırsa iş ve istihdam için önemli bir kapı açılmış olacaktır bunun olması için Milletvekillerimize mektup yazdım diyen Mahmut Dabak Bölge Milletvekillerine yazdığı mektup şöyle; “ Vekilim, Doğunun kalkınması ve hak ettiği değeri bulması açısından kurulacak olan yerli otomobil yeri Erzurum’a yakışır. Erzurum’a ve Bölgeye ne kazandırır diye kısaca aşağıda sıraladım. 

Doğudan göçü önler, Batının yoğunluğunu hafifletir, Rize-Erzurum-Mardin sevgi yolunun bitmesi ile deniz taşımacılığına en yakın alan olması, Arabayı ihraç edeceğimiz Ortadoğu ve komşu ülkelere yakın bir Pazar kapısı oluşu, Tarihi İpek yoluna hareketlilik kazandırır, Rize’de kurulacak Lojistik Üs anlam kazanacak, Bölgede hayvancılık önemli mesafe alacaktır.  Başlıkları daha da arttırabiliriz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanına bölgenin Milletvekilleri olarak sizlerin kamuoyu yapmada ve etkisi olmasında desteğinizi bekliyoruz.
 
Editör: TE Bilisim