‘Projeyi Yapacağız’ Dediğimizde…

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, beraberindek, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 10’uncu Trabzon Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, 12’inci Erzurum Karayolları Bölge Müdürü Enver Şerif Bağ, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ve İspir Belediye Başkanı Osman Çakır Ovit Tüneli şantiyesinde çalışmaları yerinde inceledi. Burada açıklamalarda bulunan Milletvekili Karal, Ovit’in artık hayal olmaktan çıktığını ifade ederek, “Tünel yapacağız dediğimizde bize hayal olmaz gözüyle bakıyorlardı” dedi.

GAP’a Ulaşan Sevgi Yolu

Karal, “Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı tavrı sonucu burada Türkiye’nin en uzun tüneli yapımına karar verildi ve bugün dağın 873 metre altından geçerek 16 dakikada aşılmaz denilen Ovit Dağı’nı geçiyoruz. Burada Türk işçi ve mühendisi muhteşem bir eser meydana getirmiştir. İşin başında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rize-Erzurum arasındaki bu yol yalnız Erzurum Rize için değil Doğu, Güneydoğu ve GAP’a ulaşan Mardin sevgi yoludur” diye konuştu.

Son İşlemlerdeyiz

Karal sözlerini şöyle sürdürdü: Karadeniz Doğuya GAP’a bu yol sayesinde 12 ay açık olacak. Bu yol bölgelerde ticaret ve turizm açısından önemli hareketlilik getirecektir. Bu proje ile yoğun kar yağışı sonucu yılda 4-6 ay arasında trafiğe kapanan güzergâhı bundan böyle 12 ay 365 gün 24 saat güvenli bir şekilde kullanacağız” ifadelerini kullandı. Ziyarette konuşan Trabzon Karayolları Bölge Müdürü Bayramçavuş ise, “Burada Cumhurbaşkanı projesi tatbik ediliyor. Dünyadaki 3’üncü  en uzun çift tüplü tüneli çok şükür kazasız tamamen Türk İşçi ve Mühendisinin emeğiyle yaptık. Son işlemlerdeyiz” dedi.
İsmet KÖSOĞLU
 
Editör: TE Bilisim