Bunlar Türkiye'deki büyük projeleri yaptıkları gibi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde, Osman Gazi Köprüsü'nde dünyaya patronluk yapar hale geldi." dedi. Arslan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir çok yerinde projelerin yüzyıllardır yapılmasının hayal edildiğini, AK Parti hükümetleri döneminde bir çok projenin gerçeğe dönüştüğünü belirtti. İnsanların, artık Türkiye'de hayallerin gerçeğe dönüştüğünü gördüğünü ifade eden Arslan, yüzyıllık hayal olan, Türkiye'nin 2 bin 600 rakımlı geçit vermeyen Ovit Dağı'nın gerçeğe dönüşeceğini, kışında insanlara hizmet vereceğini söyledi. 

Arslan, Ovit Tüneli'nin özellikle Karadeniz'deki potansiyeli İç Anadolu'ya, oradan Akdeniz'e, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlama şansı olduğuna değinerek, "Dünyanın en uzun çift tüp üçüncü tüneli. Birincisi Çin'de, ikincisi yine Türkiye'de yapımı devam eden Zigana Tüneli ve üçüncüsü Ovit Tüneli. 12 bin 600 metre tünel uzunluğu, bin 400 metre de çığ tüneli ile birlikte 14 kilometrelik bir tünel hizmete girecek." diye konuştu. Tünel içinde çok özel bir boya ve ışıklandırma sistemi olacağına işaret eden Arslan, şöyle devam etti: 

"İnsanlar bu 14 kilometrelik tüneli geçerken sanki gün ışığında geçiyormuş psikolojisi ile geçecekler. Beş altı ay içerisinde Ovit tünelini bitirip insanların hizmetine sunacağız. Karadeniz'i Erzurum'a bağlarken kışın özellikle 'İyidere-İkizdere arasında İspir'e giderken yolda kalındı.' denilmeyecek. İnsanlar çok kontrollü seyahat edebilecek." Arslan, Ovit Tüneli'nin yanında, İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Çatalca'ya bağlayan yolunda 2017 yılı sonuna kadar bitirilmiş olacağını, Trakya'dan gelip Anadolu'ya geçen araçların Çatalca'dan ayrılarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü marifeti ile çok kısa ve rahat bir şekilde seyahat edebileceklerini vurguladı.
 

Editör: TE Bilisim