Saadet Partisi il başkanlığı divan kurulu toplandı. Toplantıya İl başkanı Cevat Kurt, İl sorumlusu Dursun Ali Düzenli, İlçe Temsilcileri ve üyeler katıldı. 

Asıl Hedef Türkiyedir

İl Başkanı Cevat Kurt toplantının açılış konuşmasında Terörün ülkenin ortak acısı olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti, “çok zor günlerden geçiyoruz ülkemizin her yeri dram ve acı yaşamaktayız her gün şehir haberleri ile sarsılmaktayız. Ülkeyi yönetenler bir ayda kökünü kazıyacağız dedikleri terör örgütü şiddetle artmaktadır.  İlimiz olan Kilis’e her gün terör örgütü IŞİD tarafından roket atılarak insanlarımız can vermekte ve şehit olmakta. Terör örgütü Yanı başımızdaki ilimiz Giresun’un merkezinde karakolu basarak komutanımızı şehit etmiştir. Artık terör ülkemizin bir kısmını değil bütün bölgeleri tehdit eder hale gelmiştir. 15 gün içerisinde Suriye’nin başkentinde Cuma namazı kılacağız diyen sorumlular bu ülkenin bir ili olan Kilis’i bile Cuma namazı kılamayacak hale getirdiler. Dış politika da orta doğuda gelişen bu olaylar ve Ortadoğu da gelişen terör olaylarının asıl hedefi Türkiye’dir. Biz bu oyunun küçük parçasına değil büyük parçasına bakmak zorundayız. Asıl planın büyük İsrail planı olduğunun farkındayız. İslam ümmetini ırk mezhep üzerinden bölüp, parçalayıp Türkiye’yi de bir Irak, Lübnan, Suriye’ye döndürmek istiyorlar. Küresel emperyalizm ve ırkçı Siyonizm Türkiye’yi sıcak çatışma içine sürükleyerek her türlü provokasyona başvurmaktadır. Terör bu milletin ortak acısıdır bu oyuna gelmemeliyiz Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere verilecek en güzel cevap birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir” 

Bu Vatan Boş Değil

İl Sorumlusu Dursun Ali Düzenli yaptığı açıklamada Başbakan’ın değiştirilmesine vurgu yaparak “milli görüşçüler ayağa kalkmak zorundayız. Türkiye’nin iyiye gitmediği çok belli. Vatandaş seçime gitmiş adam yüzde 49 buçuk oy almış başbakan olmuş. Adam köyde bile muhtar değiştirilmez. Sen gelip başbakanı değiştiriyorsun. Milli görüşe doğru top geliyor buradan bu mesaj çıkıyor. Türkiye İsrail kurulurken onu ilk tanıyan ülkedir. Cezayir’i ise son tanıyan ülkedir. Bu şehit diyarı bunu kaldırmıyor. Şehitlerin temsilcileri olarak bu vatan boş değil” dedi.

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim