Yapılan bilgilendirmede “Şeffaf plak tedavisi, diş teli olmaksızın yapılan ortodontik tedavilerdir. Yüksek teknoloji ile tamamen dijital olarak üretilen ve kişiye özel hazırlanan bir dizi şeffaf plaktan oluşmuş bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi sayesinde ortodontik tedavi gördüğünüz anlaşılmaz çapraşık dişleriniz düzeltilmiş olduğu için sosyal hayatınızda hiçbir kısıtlama olmadan özgürce gülebilirsiniz.  Çapraşık dişlerinizden rahatsız oluyor ve tel takmak istemiyorsanız şeffaf plak tedavisi tam size göre! İki haftada bir değiştirilip yenisi takılan bu plaklarla ilk günden itibaren dişlerinizdeki düzelme, siz ve çevreniz tarafından fark edilmeye başlar. Sadece yemeklerde çıkarılan, onun dışında tüm gün takılan bu plaklar, dişlerinizi çepeçevre sarar; ince ve esnektir ve neredeyse görünmeyecek kadar şeffaftır. Şeffaf plak tedavisi, klasik tel tedavisine göre daha konforlu ve çok daha estetik tedavi yöntemlerini içermektedir.

İNVİSALİGN TEDAVİ AVANTAJLARI NELERDİR?

Tedavi başlangıcında, dijital olarak tedavi sonucunuzun nasıl olacağını görebilirsiniz. Hasta, tedavisinin ne zaman biteceğini daha net bilir. Tel batması, braket kopması gibi problemlerle karşılaşılmaz. Yemek yeme kısıtlaması yoktur. Şeffaf Plaklar, diş tellerine nazaran diş fırçalamada herhangi bir zorluk yaşatmaz. Şeffaf plaklar, istenildiği zaman ağızdan rahatça çıkarılabilir. Dışarıdan gözle fark edilmezler. Görünmeze yakındır. Doğum günü, mezuniyet, evlilik gibi özel günlerde sosyal hayatınızdan vazgeçmenize gerek kalmaz. Diş teli tedavilerine göre daha az bakım ihtiyaç duyar. Şeffaf plak tedavisi, her yaş grubu için uygundur. Özellikle yaşı ilerlemiş olanlar ve işinden dolayı tel takamayacak hastalar için süper bir alternatiftir.

ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİ SÜRECİ

İlk aşamada 3 boyutlu bir tarayıcı kullanarak dişlerinizin 3 boyutlu bir görüntüsünü alınır ve bu görüntü dijital ortamda modellenir. Bu modeller daha sonra plaklarınızı üretmek ve tedaviniz boyunca dişlerinizin hareketini simule etmek için kullanılır. Doktorunuz, bu simülasyonlar ile tedavi bittiğinde dişlerinizin nasıl görüneceğini size gösterebilir. Şeffaf plaklar takılmaya hazır olduğunda, dişler üzerinde gerekli ön hazırlıklar yapılır ve doktorunuz rahat oturup oturmadıklarını kontrol eder. Tipik olarak bu plak seti, hastalar tarafından iki hafta boyunca takılır, ardından dişleri yavaşça yerine oturtmak için daha farklı olan bir sonraki sete geçilir. Şeffaf plakların her gün 20 ila 22 saat takılması gerekir. Şeffaf plaklar, istenildiği zaman rahatlıkla çıkarılabilen plaklardır.

KİŞİYE ÖZEL

Şeffaf plak tedavilerinde, kişiye özel hazırlanan şeffaf plaklarla diş düzeltimi gerçekleştirilir.
plak tedavilerinde, her yeni plağa geçişte, dişlerde küçük bir baskı olması beklenir. Baskı, en çok ilk plak takıldığında olur. Yanak ve dudak içi bölgesinin de plaklara alışması birkaç günü bulabilir ancak alışıldıktan sonra hasta, dikkate alınmayacak kadar hafif baskılarla karşılaşabilir. İlk 1-2 gün hasta baskıyı fazla hissederse ağrı kesici alması önerilir. Evet, hastaların şeffaf plak tedavilerinde en sevdiği özelliklerden bir tanesi kolay kullanımıdır. Plakları takmak ve çıkarmak kolaydır. Keskin köşeleri olmadığı için yumuşak dokuları rahatsız etmez ve neredeyse görünmez olduğu için hasta daha rahat ve güvenli bir şekilde plaklarını kullanmaya devam eder. Plaklar çıkarılabilir olduğundan ağız bakımı da daha kolaydır.”

Editör: TE Bilisim