ÖĞRENCİLERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Çebi, fuarda öğrencilerin hazırladığı projeleri tek tek inceleyerek, öğrencilerle bol bol sohbet etti. 

ÖZLENEN GENÇLİK

Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’nde geleceğin bilim insanları ve sanatçılarının eğitim gördüğünü ifade eden Selahaddin Çebi, “Türkiye’nin düşünen, çabalayan, üreten gençleri oldukça sırtı asla yere gelmez. Bugün burada gençlerimizin öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları projeleri görüyoruz. Çok da mutlu oluyoruz. Özlenen, olması gereken gençlik işte bu gençliktir. Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Abdulvahap Altın, proje yürütücüsü Mümin M.Kalkan, kurum öğretmenleri, öğrencileri ile ailelerini tebrik ediyorum, katkı sağlayan tüm herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HEPİMİZE SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

Geleceğin dünyasının bilim, teknoloji ve sanat temelinde inşa edileceğini ifade eden Çebi, şöyle devam etti: “Bu anlamda hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Ülke olarak çok büyük hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirebilecek olanlar da gençlerimizdir. Ülkemiz son 20 yılda özellikle savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda büyük gelişmeler kaydetti. Bu gelişmenin altında yatan çok büyük değere sahip araştırmak, uygulamak ve hayata geçirmektir. “

GELECEK İNŞA EDİLİYOR

Çebi, AK Parti iktidarı olarak gençlerin gelişimi, eğitimi ve üretimi noktasında birçok projeyi uygulamaya sunduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Özellikle milli teknoloji hamlesi, bilim ve sanat merkezleri gibi projelerle AK Parti iktidarının gençlere verdiği değer ortadadır. Gençlerimize yönelik gerek inovasyon gerekse de üretim anlamında çok önemli çabalarımız bulunmaktadır. Geleceğin Selçuk Bayraktarları, Aziz Sancarları, bilim insanları, mühendisleri, tarihçileri, sanatçıları bu şekilde yetişmektedir.

YARINLARI DÜŞÜNÜYORUZ

En önemli sermaye insan sermayesidir. Bu anlamda büyük bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyeli değerlendirebilmek gençlerimizin nitelikli eğitimden geçmesiyle ancak mümkün olabilecektir. Türkiye olarak sadece bilim alanında değil, sanattan spora her alanda öncü olmak için hep birlikte üreteceğiz, uygulayacağız. Bilim ve sanat bayrağımızı her daim dalgalandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Gençlerimizle birlikte sadece yarının değil, yarının yarınını inşa edeceğiz.”
 

Editör: TE Bilisim