Olay, ilçeye bağlı Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yan yana dükkanları olan ve daha önceden aralarında husumet bulunduğu iddia edilen oto lastikçi Mehmet B. ile çiğköfteci dükkanı işleten Tuncay Gümüş arasında araç park yeri yüzünden tartışma yaşandı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet B., Tuncay Gümüş isimli şahsa tabanca ile 6 el ateş açtı. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine sevk edilen 112 acil sağlık ekipleri, Tuncay Gümüş'ün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Olayı gerçekleştirilen Mehmet B. gözaltına alınırken, polis ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. 

TORBACILAR YAKALANDI
 
Rize'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Işıklı Mahallesinde T.U isimli şahsın ve Ardeşen ilçesine bağlı Kavaklıdere Mahallesinde N.A isimli şahsın ev ve eklentilerinde aramalar yapıldı. Yapılan aramalar neticesinde 107 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken ikametinde arama yapılan T.U ve N.A isimli şahıs gözaltına alındı

ACI HABER DUYULDU

Trabzonlu Uzman Doktor Resül Ekrem Yıldız hayatını kaybetti. Acı haberi Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü paylaştı. Yayınlanan mesajda “Uzm. Dr. Resül Ekrem Yıldız vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Sağlık camiamızın başı sağolsun” ifadelerine yer verildi.

Merhum Yıldız, dün öğle namazına müteakip Yomra İlçesi Yeni Camide kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

2 TON KAÇAK ET İMHA EDİLDİ   
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri iş birliğinde et ve tavuk satışı yapan iş yerlerine denetimlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda il genelinde denetimlerine ara vermeden devam eden ekipler, il dışından kaçak olarak gelen mühürsüz ve sahte mühürlü olduğu tespit edilen 2 ton karkas et ve tavuğa el koyarak savcılık kararı ile imha etti.  

Denetimler sonucunda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre vatandaşların et alırken üzerinde mühür olup olmadığı ve etin nerelerde kesildiğine dikkat etmeleri istendi. Yapılan denetimlerin 19 ilçede aralıksız devam edileceği belirtilen açıklamada vatandaşlar şikâyetlerini 153 Zabıta Hattı ile Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ve Alo 174 Gıda hattını arayarak iletebilecekleri ifade edildi. 
                                         
EMNİYET İŞ BAŞINDA

Yomra İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda adli makamlardan alınan arama kararı/talimatına istinaden D.A. isimli şahıstan; bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca Güven Timlerince Göçmen Kaçakçılığının Men ve Takibine yönelik çalışmalarda; Ülkemize yasadışı yollarla giriş yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu 1 şahıs yakalandı.Yabancı uyruklu şahısların tamamı, gerekli işlemlerin ardından yurt dışı edilmeleri amacıyla ilgili kuruma teslim edilecek.

KAPANAN YOL AÇILDI

Artvin'in Şavşat ilçesinde meydana gelen heyelanda, yamaçtan kopan kaya parçaları nedeniyle kara yolu ulaşıma kapandı. Artvin-Şavşat kara yolunun 30'uncu kilometresinde sağanak nedeniyle sabah saatlerinde heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya parçalarının düştüğü kara yolu, ulaşıma kapandı. Yolun her iki yönünde sürücüler, araçlarıyla yolda kaldı. Bazı sürücüler, yola düşen kaya parçalarını kaldırmaya çalıştı. İhbar üzerine heyelanlı bölgeye Karayolları ekipleri sevk edildi.

Şavşat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bilgehan Koşar, "Bu yolda yaz kış özellikle yağmurlu havalarda sürekli kayalar yola düşüyor. Yıllardır bu yola bir çözüm bulunmadı. Kayaların düşmesi sonucu çok sayıda ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Acil önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Doğu Karadeniz bölgesinde bu yıl ağır geçen kış mevsimi ilkbahara da yansıdı. Mayıs ayında yüksek kesimlerinde kar yağışı görülen Rize’de Rize İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak Rize İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri tarafından Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası ile Güneysu ilçe bağlantı yolunda sürdürülen çalışmalar neticesinde kar ile kapalı olan yol iş makineleri ile açıldı. Yaylada kar kalınlığının 3-4 metreyi bulduğu gözlendi.

EN ÇOK SIĞINMACI SAMSUN'DA

Samsun, 35 bin 314 yabancı ve sığınmacı sayısıyla Karadeniz’de ilk sırada yer aldı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, ‘ikamet izni’ olan ile ‘geçici koruma’ kapsamındaki yabancıların illere göre dağılım rakamlarını paylaştı. Türkiye genelinde 28 Nisan itibarıyla ikamet izni almış yabancıların sayısı 1 milyon 477 bin 997 olarak açıklanırken, bu yabancıların 62 bin 841’i Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 ilde ikamet ediyor. Karadeniz Bölgesi’nde ikamet izni alan en çok yabancı yükünü 25 bin 17 kişi ile Samsun çekiyor.

Türkiye’deki 3 milyon 762 bin 686 geçici koruma kapsamında Suriyeliden 35 bin 828’i Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde bulunuyor. Samsun geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısında da yine Karadeniz’de ilk sırada yer aldı. Samsun’da bu kapsamda 10 bin 297 Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

Samsun’da ikamet izni alan 25 bin 17 yabancı var

Açıklanan verilere göre ikamet izni alan yabancılar Karadeniz’de en çok Samsun’da ikamet ediyor. Samsun, 25 bin 17 yabancı uyrukluya ev sahipliği yaparken, bölgedeki diğer illerde ise ikamet izni almış yabacılar şöyle:

Amasya 712, Artvin 463, Bayburt 111, Bartın 1555, Bolu 4 bin 707, Çorum 1957, Düzce 2 bin 9, Giresun 1630, Gümüşhane 279, Karabük 8 bin 105, Kastamonu 1940, Ordu 2 bin 354, Rize 1015, Sinop 440, Tokat 2 bin 564, Trabzon 6 bin 246 ve Zonguldak 1737.

Editör: TE Bilisim