Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Mart ayı toplantıları bugün başladı. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında toplanan Belediye Meclisini, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun’ da takip etti.  

Başkan Ahmet Metin Genç, ardından ise geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Daha sonra meclis üyeleri söz alarak gündem dışı konularla ilgili soru sordu.  

Pandemi döneminde yaşanan durumla ilgili konuşan CHP’li üye Cüneyt Zorlu, Trabzon’da vaka artışına AK Parti Kongrelerinin de neden olduğunu ifade ederken, “Karadeniz bölgesi için önerilen 15 gün kapanma” önerisine ise karşı çıktı.  

Zorlu, “Bölgemiz ve şehrimiz özellikle bu konuda birinciliği kimseye kaptırmıyor. Sanıyorum 3.’lüğe düştük. 65 yaş üzeri neredeyse 1 yıldır evde hapisler. Bizler hafta sonları çıkamıyoruz. 21:00 ile 05:00 arası evlere hapis durumundayız. Kahvehaneler,, lokantalar kapalı. Esnafımız can çekişiyor. Uzunsokak, Gazipaşa’da olsun marka firmalar kapılarına kilit vurmuş durumda.  

Salgının dip yapmadığını ve bu konunun bizlerden gizlendiğini görmüş ve yaşamış durumdayız. Bir ay önce can arkadaşım, 3. Gün önce de büroda beraber çalıştığımız meslektaşımız Kovid nedeniyle rahmete kavuştu.  

Hepimizin arkadaşları ve yakınları vefat ediyor. 

TAM KAPANMAYA ŞİDDETLE KARŞIYIM 

Ulusal basında Trabzon’a ve Karadeniz’in tam kapanması gündeme getiriliyor. Buna şiddetle karşıyım.  

Aşının ömrü kimi rivayete 6 ay kimisinde 1 yıl süreceği görülüyor.  

Şu an vurulanlar 1 yıl sonra yeniden aşı vurulması gerekmektedir.  

Bu programla bize sıra gelmeyeceği anlaşılmakta.  

KURALLARA PARTİLERİN DE UYMALARI GEREKİYOR 

Bilim Kurulu, bizlere aynı nakaratı tekrarlayarak, “temizlik yapın, maske takın, sosyal mesafeye uyun” diyerek oyalamakta. Fakat bu kurallara tüm siyasi partilerin uymaları gerekir.  

Özellikle AK Parti olarak sizlerin İl Kongreleriniz, İlçe Kongreleriniz, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarında görünen tablo bu işin ciddi yapılmadığını ve Karadeniz’de ki salgının neden arttığını göstermektedir.  

SAYIN BAKANIN TRABZON’A ÖZÜR BORCU VAR 

Bu konuda sayın bakanın Trabzon’a özür borcu olduğunu söylemem gerekiyor.  

Trabzon’da bunu çok daha yaşayacak gibi görünüyor. Bu konuda bir söylem duymuyoruz. Ceza doğru mu doğru. Bizlere ceza vuruluyor. Ama bu ceza sadece vatandaştan çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.  

KONGRELERDEN ÖNCEKİ TESPİT BU 

Başkan Ahmet Metin Genç ise Karadeniz için tam kapanma yönünde bir karar olmadığını hatırlatarak, “Karadeniz’in kapanmaya dönük karar yok. Karadeniz’de yüksek olan iller var. Bu kongrelerden önceki bir tespit bu. Şu an Trabzon 3. Sıraya düştü. İnşallah daha aşağılara düşer. Karadeniz’in bütün illerde yüksek oranda eş zamanlı olmasının makul olan resmi verilere veya bilimsel verilere dayanan açıklamasını görmedim.  

Bilim insanlarımızın tıp doktorlarımızın pandemi konusunda çalışan bilim üyelerimiz: Eş zamanlı Karadeniz illeri yükseliyor. Bütün Karadeniz illerinde olmasının hafta sonu kısıtlılığı durumunda bu bölge insanlarımızın bir araya gelişlerinden dolayı kanaat oluştuğunu söylediler. Bilimsel veya sayısal istatistiki olduğu yönünde açıklama yapılmadı” dedi. 

Editör: TE Bilisim