Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan örgütün sözde "Gümüşhane il imamı", Trabzon'da polis ekipleri tarafından saklandığı evde yakalandı. Zanlının yakalanmamak için sürekli kılık değiştirdiği belirlendi.  

Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün sözde "Gümüşhane il imamı” olan Özcan Otkun’un (48) Trabzon’da saklandığını tespit etti. Ortahisar ilçesindeki Çukurçayır mahallesindeki bir evde saklandığı belirlenen Gümüşhane Üniversitesi’nden ihraç Öğretim Üyesi Özcan Otkun, polis ekipleri tarafından yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan FETÖ üyesi emniyetteki ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmezken, zanlının yakalanmamak için sürekli kılık değiştirdiği belirlendi. 

TORBACILAR YAKALANDI

Bayburt’ta narkotik suçlarla mücadele kapsamında durdurulan bir araç içerisinde 170,8 gram kubar esrar ele geçirilirken 2 kişi gözaltına alındı.  Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ve kullanımını bertaraf etmeye yönelik yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Bayburt il girişinde durdurulan bir araçta yapılan arama neticesinde 170,8 gram kubar esrar ele geçirilirken olayla ilgili T.T.  ve H.M.V. isimli şahıslar gözaltına alındı.

SAĞLIK MEMURU KALBİNE YENİLDİ

Düzköy ilçesi Çayırbağı mahallesindeki evinde gece rahatsızlanan Mustafa Karal, ambulans ile Düzköy ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Karal’a burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 50 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Karal’ın bugün Akçaabat Devlet Hastanesi önünde yapılacak törenin ardından Düzköy Çayırbağı Mahallesi’nde toprağa verilmesi bekleniyor.

RİZE’DE DEAŞ OPERASYONU

Rize’de polis ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütü ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında yapılan operasyonla 6 kişi gözaltına alınırken, 122 yasaklı kitaba el konuldu. Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DEAŞ terör örgütü ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında operasyon düzenlendi. Operasyonda 122 adet yasaklı kitap ve dergi, örgüte müzahir simge ve silah resmi içeren çok sayıda ayraç ve magnet, 3 adet saat, dijital materyal ele geçirildi. Ele geçirilen materyallerle ilgili 6 şahıs gözaltına alınarak haklarında adli soruşturma başlatıldı.

ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ

Artvin’in Arhavi ilçesinde Musazade Mahallesi Tavşanlı çocuk parkına bırakılan şüpheli bir koli korku dolu anlar yaşattı. 

Artvin’in Arhavi ilçesine bağlı Musazade Mahallesi Tavşanlı çocuk parkında bırakılmış şüpheli bir koli paketi gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri şüpheli paketin bulunduğu bölgeyi şerit çekerek trafiğe ve yaya geçidine kapattı. Sokakta güvenlik önlemlerini alan polis ekipleri Olay Yerine Bomba İmha Uzmanının gelmesini bekledi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı ekipleri yaptıkları çalışmalar neticesinde şüpheli paketi imha etti. Şüpheli çantadan beton malzemesi çıkmasının ardından polis ekipleri çalışmalarını tamamladı.

Editör: TE Bilisim