Ortahisar Belediyesinin, Mağmat Bölgesinde bir kısmı Geçit, bir kısmı da Akoluk Mahallelerinde kalan 600 dönümlük alanda yapmayı planladığı Turizm Merkezi Destinasyon Projesi de Koronavirüs Salgınına takıldı. Koronavirüs Salgını öncesinde Körfez Ülkelerinden 2 firmanın ilgilendiği projeyle ilgili, salgın sonrasında her hangi bir gelişme yaşanmadığı öğrenildi.  

Mağmat Turizm Merkezi Destinasyon Projesinin hazır olduğunu ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin yapımı için Ankara’da Trabzonlu Bakanlarla iletişime geçtiklerini, Trabzon’a gelen bakanlara da durumu arz ettiklerini açıkladı. 600 dönümlük arazinin Ortahisar Belediyesine tahsis edildiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Tahsisten sonra burada uygulanacak olan proje: bir turizm merkezi destinasyon projesi. Çünkü orası malumunuz, temaşa güzelliği muhteşem olan, şehrimize çok yakın bir nokta. 

Hem turizm açısından, hem bölgemize, hem de hemşerilerimize hizmet edeceğini düşündüğümüz, içerisinde gençlerimize, çocuklarımıza, büyüklerimize hitap eden bir uygulama projesini hazırladık. Bu uygulama projemiz 4 etaptan müteşekkil… Uygulama projemizin 600 dönümlük alanda ki lokasyon noktalarını tespit ettik. Tahsis olduğu için Maliye Bakanlığımız üzerinden bu lokasyonların ittifak haklarını da üzerimize devralarak tapuya tescil ettik” dedi. 

BÜYÜK BİR PROJE

Projede yatırımcı arayışları devam ettiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Büyük bir projedir. Şu anda Mağmat’ta ki projemizle ilgili yatırımcı arayışımız devam ediyor. Bunu Ankara’da ki Bakanlarımıza da sunduk, şehrimizi ziyarete gelen bakanlarımıza da arz ediyoruz. Projesi kesinleşmiş, yatırıma hazır vaziyettedir. Pandemi sürecinden önce projeyle ilgilenen 2 tane firma vardı. Bunlar yabancı yatırımcılar, Körfez ülkelerinden firmalar. Pandemi sonrasında doğrudan bize ulaşan firmalar olmadı. 
 
Editör: TE Bilisim