Burada Başkan Zengin ve yönetim ile bir süre sohbet eden Zorluoğlu projeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Zorluoğlu, konuşmasında trafiğin çözüme kavuşacağına vurgu yaparak “Ulaştırma bakanı Cahit Turhan beyin destekleri ve bizlerinde halkımıza sosyal medya üzerinden ve basına bu projeyi anlatıyoruz. 10 yılladır konuşulan proje gerçekleşecek, Trabzon’un doğusundaki Çömlekçi ve Değirmendere’deki trafik çözüme kavuşacak. Erzurum yolu sahile bağlanacak ayrıca Değirmendere, Boztepe ve Çukurçayır’a tüneller ile bağlantı sağlanacak.” dedi. 

Meydanın Çehresi Değişiyor

Başkan Zorluoğlu, konuşmasında turizm şehri olma yolunda önemli adımlar attıklarına değinerek şunları kaydetti: “Çömlekçi yeni çehresine kavuşacak. Yoğun trafik tıkanıklığının önüne geçecek Moloz tarafından girip Temel Araz Kuran kursunda çıkacak tüp tünel yapılacağının haberini veren Başkan Zorluoğlu kesintisiz iç yol kesintisiz sahil yolu hedeflerini gerçekleştireceğiz.” Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar attıklarını ve hedefleri olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, meydanı çevreleyen 43 binanın dış cephesini Trabzon’un kültür mirasına yakışır şekilde görüntü kirliliğin de ortadan kaldıracak çalışmaları başlatıldığını söyledi.

Ortahisar’a Yeni Su Şebekesi

Zorluoğlu, “ 550 km içme suyu hattı değişecek.” Diyerek ilk kazmanın Mart ayında vurulacağını ifade etti. Zorluoğlu, “Alt yapı çalışmalarıyla şehirde oluşabilecek su baskınlarının da önüne geçeceğiz. 17 milyon Avro’luk dev proje mart aynın sonunda ilk kazma vurulacak 2024 bitmeden proje sonlanarak şehri asbestli borulardan kurtaracağız.” diye konuştu. 
Burak KOÇ 

 
Editör: TE Bilisim