RUTUBET ORANI YÜZDE 6,5’E ÇIKARILDI

Selahaddin Çebi, TMO’nun fındık alım şartları arasında yer alan belli bir rutubet oranının yüzde 6’dan yüzde 6,5 oranına çıkarıldığı bilgisini vererek bir önceki yıla ait fındıklar ve eski ile yeni yıl mahsullerinin karışımı olan ürünlerin satın alınmayacağı uyarısında bulundu.

ÖDEMELER 3 HAFTA İÇİNDE YAPILACAK

Çebi şöyle devam etti: “Ürün tesliminde yaşanabilecek olası kurutma kaynaklı sorunlara karşı üreticilerin ürünlerini yeterli miktarda kurutmaları gerektiğini uyarısında bulunan Çebi, “Sağlam iç fındık oranı yüzde 40 ve üzeri, buruşuk iç fındık oranı yüzde 10 ve altı, çürük ve bozuk iç fındık oranı yüzde 3 ve altı, yabancı madde oranı yüzde 0,5 ve altı, çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı yüzde 5 ve altı olan fındıklar satın alınacak” ifadelerine yer verdi.

RANDEVU ŞART

Üreticilerin randevularını; internet üzerinden http://randevu.tmo.gov.tr veya TMO işyerlerine müracaat ederek alabilecekleri bilgisini veren Çebi şunları söyledi: “Ürün teslimi öncesinde üreticilerimiz 2022 yılı için ÇKS bilgilerini güncellemiş olmaları gerekmektedir. Ürün bedeli ödemeleri 21 gün içerisinde yapılacaktır. ”

Editör: TE Bilisim