Hazırlanan İmar Planı hakkında Ustaömeroğlu, Ortahisar ilçesinin 2. Etap merkez bölgesi Nazım İmar Planı inceleme ve değerlendirme raporunun değerlendirme toplantısı gerçekleşti.
 
Toplantı Mimarlar Odası çay bahçe kafesinde Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Şehir Plancıları Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Mimarlar Odası Trabzon Şubesi üyeleri ve şehir planlamacıları İnci Güngör, Muhammet Uzunali, Saffet Üleci, Erkan Dereli, Alaattin Genç ve Ali Özesen katılımı ile gerçekleşti.
 
RAYLI SİTEM VE GÜNEY YOLU ŞART
 
Ustaömeroğlu, “ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanıp askıya çıkan 1/5000lik plana itiraz ettiğimiz kısımlar var. Bu itirazların geneli karayolları ve tünellerdir. Karayolları şehir geçişlerinde gösterdiği özeni Trabzon şehir içine göstermemiştir. Yapılacak topoğrafya’ya uygun olmayan her yapı Trabzon ulaşımı için hatadır. Trabzon şehir merkezi ‘Ovit Dağı’ muamelesi görüyor.  Bu raporlar mimarlar odası ve şehir plancıları tarafından imar planına yapılan itiraz ve önerilerimizin bulunduğu rapordur. Daha güneye kaydırılarak güney çevre yolu yapılmadan yapılacak bütün bulvarlar hatadır.

Kemerkaya Tüneli ile ilgili de dünyanın hiçbir yerinde denize paralel tünel modeli bulamazsınız bu hatalardan dönülmelidir” dedi.

Başkan Ustaömeroğlu, “Kentin nefes alma ve buluşma noktaları sahil yolu ve Ganita sahili ve tüm ulaşım ağının hazırlanacağı ulaşım master planının ilkesel çözümü kent merkezine ulaşım kolaylığı güvenilirliği için Trabzon şehri için yapılması gereken tek çözüm Raylı Sistem ve Güney Çevre yolu projesinin hayata geçirilmesidir. Demiryolu ve Deniz ulaşımı bağlantıları araştırılarak birbirine bağlı bir master planı gerçekleştirilmelidir” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim