Yolun trafiğe kapanmasını öğrenen Belediye Başkanı Refik Kurukız, olaya anında müdahale etti ve kapalı yolu kısa sürede ulaşıma açtı. Kurukız, “Yol medeniyettir. Gidemediğin yer senin değildir. Acısu grup yolumuzun Dereköy Mahallesi sınırlarında meydana gelen heyelana kısa sürede müdahale ederek yolu trafiğe açtık. Ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ORTAK DEĞER KAZANDIRIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması ve düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptı.

Oyman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş caddesinin trafiğe kapatılmasının ardından şehir merkezimiz önemli bir alana sahip olmuştur. Eski haliyle karşılaştırınca yaya yolu olarak hizmete sunmanın memnuniyetini paylaşırken TBB Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ve emeği geçenleri, yayalaşma girişimi fikrinin uygulanmasından dolayı tebrik etmek gerekir. Volkan Başkanımızın girişimiyle Uzunsokak’ın kapatılması gibi önemli bir adımdır. Ortak akıl sonucunda çıkan fikir şehre değer kazandırır.” İfadelerini kullandı.

TURİZME AÇILMASIN TALEP EDİYORUZ

Pazarkapıda yapılan kazı çalışmaları ile ilgili Peyzah Mimarları Odası Trabzon Şubesi görüş ve önerilerini açıkladı.

 Oda Başkanı Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Tarihi alanlar ve yapılar, yapı tekniklerini günümüze ulaştırmaları,  bölge tarihine ışık tutabilecek ip uçları sunmaları, farklı kültürlerin, geleneklerin, ritüellerin gelecek nesillere aktarılmalarını sağlamaları vb. özellikleri ile zaten korunmayı hak etmelerinin dışında, doğru yöntemler kullanılarak kültür turizmine kazandırılmaları halinde, ekonomik getirilerinin çok yüksek olması sebebiyle korunmaları için gerekli harcamaları da fazlasıyla finanse edecek potansiyele sahiptirler.

Ülkemizin gelirlerinde çok önemli bir yeri bulunan turizm gelirlerinin önemli bir kısmı doğa turizmi gelirlerinden sağlanmaktadır. Ancak kültür turizmi için gelen ziyaretçilerin gelir, kültür ve bilinç seviyeleri daha yüksek olduğundan ülkeye kazandırdıkları daha fazla, verdikleri zararlar ise daha azdır. Almanya ve ülkemizde ağırlanan turist sayılarının neredeyse eşit olmasına rağmen Almanya 2019 yılında turizmden 39.8 milyar dolar gelir elde ederken, ülkemiz 22.4 milyar dolar gelir elde etmiştir.

Bunun sebebi kültür turizminin Almanya'da gelişmiş olması ülkemizde ise henüz istenen seviyeye getirilememiş olmasıdır.  Bu gerekçelerden ötürü ülkemizde kültür turizminin geliştirilmesi için küçük, büyük demeden herkes elini taşın altına koymalıdır. 

KTÜ’DEN DUYURU

Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 3 engelli sürekli işçi alınacak. Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, hasta bakımı ve temizliği hizmetleri ile beden işçisi olarak 3 engelli istihdam edilecek. Sürekli işçi statüsüne başvurular, 27 Haziran 2022'ye kadar Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak. Kura çekimi ise 7 Temmuz'da noter huzurunda gerçekleştirilecek.

ŞAMPİYONLUK KUPASIYLA BULUŞTULAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve yönetimi Trabzonspor Kulübüne ziyaret gerçekleştirdi ve Trabzonspor yöneticisi Ömer Sağıroğlu ile bir süre sohbet ettiler.

Tarım, Sağıroğlu’na teşekkür ederek “Trabzonspor’umuzun şampiyonluk kupasıyla buluştuk. Bu güzel anıyı bizlere yaşatan Trabzonspor yöneticisi Sayın Ömer Sağıroğlu'na Milliyetçi Hareket Partisi adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim