Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)  Of Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Of Rehberlik Araştırma Merkezi  Müdürlüğü  bünyesindebulunan 25 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen  "Psikometrik Uygulamalarla Çocuk Değerlendirme Testleri ve Oyun Terapisi Eğitimi"  projesi 5 günlük eğitimin ardından  sona erdi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika taktim töreni düzenlendi. Of ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen  sertifika takdim törenine  Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of İlçe Milli Eğiti Müdürü İdris Kabahasanoğlu Of RAM Müdürü Vahdettin Özdağcı, Naisa Psikoloji Ekibinden Uzman  Psikolojik Danışman  Özcan Yıldırım ve Uzman Psikolog Sarah Merve Ahmad ve25 Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen katıldı.

ÇOK ANLAMLI VE FAYDALI BİR PROJEYİ TAMAMLADIK

Törende Of RAM Müdürü Vahdettin Özdağcıprojenin içeriğinden bahsederek çok faydalıbir eğitim programı ifa ettiklerini, destekleri dolayısıyla Kaymakam Çiçek ve Müdür Kabahasanoğlu’na teşekkür etti.  Of İlçe Milli Eğiti Müdürü İdris Kabahasanoğlu da konuşmasında; “ Çok anlamlı ve faydalı bir projeyi tamamlamış bulunuyoruz. Biz Rehberlik hizmetlerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu projede de Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerimizin kendilerine yeni şeyler kattığına inanıyorum. Sayın Kaymakamımıza destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize de çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”dedi.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek de yaptığı konuşmada; “ Rehberlik hizmetlerinin önemi her geçen gün artmaktadır. Özellikle pandemi süreci sonrası sizlere ihtiyaç her zamankinden daha çok arttı. Değişen şart ve zamana göre kendilerinizi geliştirmenizi taktir ediyorum. Burada elde ettiğiniz bilgi ve tecrübelerinizi öğrencilerimizin sorunlarını çözmede  en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyorum. Bizler elimizden gelen maddi ve manevi destekleri her zaman vermeye hazırız. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum. Rabbim işlerinizde kolaylıklar versin.” sözleriyle düşüncelerini belirtti. Konuşmaların ardından günün anısına pasta kesilerek katılımcılara ikram edildi. Pasta ikramının ardından Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of İlçe Milli Eğiti Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of RAM Müdürü Vahdettin Özdağcı katılımcı öğretmenlere katılım sertifikalarını takdim etti. Kaymakam Hayrettin Çiçek programın sonunda okullardaki Oyun Terapi Odalarının materyallerinin Of Kaymakamlığınca karşılanacağı müjdesini vererek Oyun Terapi Odası bulunmayan okulların bir an önce bu birimlerin kurulması talimatını verdi.

Adnan RAMOĞLU

Editör: TE Bilisim