AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı,  Rize Şehir Hastanesi, Rize-Artvin Havalimanı ve Ovit Tüneli ile ilgili olarak açıklamada bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Türkiye'nin Ak  Parti  hükümetleri  zamanında  büyük  bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ve yaşamaya devam ettiğini ifade ederek, Rize-Artvin Havaalanı ile ilgili olarak "Hizmet ünitelerinin iç düzenlemeleri yapılıyor. Bir aksilik olmazsa yıl sonunda bölge halkımızın ve Türk insanının, turizmin hizmetine girecek" dedi.   Rize'nin Derepazarı ilçe merkezindeki restoranda AK Parti İl Başkanı İshak Alim ve parti yöneticileri ile bir araya gelen Yazıcı, kentte devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı. Yazıcı, basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından, İshak Alim ile birlikte esnafı ziyaret etti. Hayati Yazıcı, kentte bir çok tünel ve yatırımın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaklaşık iki hafta önce hizmete açıldığını hatırlattı.

İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Rize'de devam eden önemli yatırımlar olduğunu aktaran Yazıcı, Rize-Artvin Havalimanı inşaatının devam ettiğini, deniz dolgusunun tamamlandığını, üst yapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ovit Tüneli'nin Türkiye'nin doğusunu Karadeniz'e, Kafkaslara bağlayan önemli bir yatırım olduğunun altını çizen Yazıcı, şöyle devam etti: "Sadece tünel ile yetinmek kışın geçişi sağlayan bir aparat olacaktı. Bu aksı tamamlayan Rize'de en önemli yatırımlardan bir tanesi İyidere Lojistik Merkezi. Bu merkez ile birlikte Ovit Tüneli esas alınmak suretiyle gerçekleşecek ticari faaliyet bütün ulaşım aksları ile birleşmiş oluyor. Kara ile, deniz ile birleşiyor. Hem Rize hem Trabzon'da havaalanı. İnşallah diğer bir ulaşım ağı tren ile bugün gündemimizde yok ama ilerde olur. Bu bakımdan son derece önemli."

Editör: TE Bilisim