İstanbul’dan yola çıkan Kruvaziyer gemileri, önce Sinop, ardından Trabzon ve son olarak da Gürcistan’ın Batum Limanı’na yanaşacak.   Trabzon, Kruvaziyer turizminden pay almaya yeniden başlayacak. Çin’de ortaya çıkan ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Korona Virüsü nedeniyle dev firmalar Kruvaziyer Turizminde uzak doğu rotalarını yavaş yavaş iptal etmeye başladı. 

Yaşanan bu iptallerin ardından şirketler, rotalarını Türkiye ve Karadeniz’e çevirdi. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre şimdiden 6 kruz gemisinin Karadeniz güzergahı için rezervasyon yaptırdığı ortaya çıktı. 

İstanbul’da yapılan Kruz Limanının bu noktada önemine vurgu yapılırken, Çin’de ortaya çıkan Korona Virüsü nedeniyle şirketlerin Çin ve Uzak Asya’ya turlarını peş peşe iptal ettiğine dikkat çekildi. İptallerden dolayı Karadeniz turu için yoğun bir talep olduğu kaydedilirken bu yıl için 6 geminin Karadeniz Programı için rezervasyon yaptırdığı kaydedildi. 

Rezervasyon yaptıran gemilerin ilk olarak Sinop’a uğrayacağı kaydedilirken ardından Trabzon Limanına veya Batum’a gidebileceği ya da ikisin de ziyaret edebileceği ifade ediliyor.  Gelecek yıllarda Kruvaziyer Gemilerinin bölgeye gelişlerinin ise artması bekleniyor. 
Editör: TE Bilisim