Mitinge Trabzon il başkanı Ahmet Yakuphan, İl Müfettişi Şakir Şahintaş, GİK üyesi Dursun Ali Düzenli, milletvekili adayları Cevat Kurt ve Ümit Çebi katıldı.  Araklıların yoğun ilgi gösterdiği mitingde ilk olarak söz alan milletvekili adayı Cevat Kurt, Trabzon’un en temel sorununun üretim olduğunu söyledi. 

Kurt,” Yaptığımız seçim çalışmaları esnasında vatandaşın bizden ilk talebi iş oluyor, bu da gösteriyor ki Trabzon’da işsizimiz iş bulamıyor. Türkiye’ye çağ atlattık, yol yaptık, hastane yaptık, şunu yaptık, bunu yaptık diye halkın karşısında kasılarak yaptıklarını anlatıyorlar. Bunlar yapılmasın demiyoruz lakin soruyoruz, Trabzonlu işsiz kardeşime iş imkânı sağlayacak bir yatırımın var mı? Yok. Üretmeden, yetiştirmeden nasıl kalkınacaksın? Trabzon’da doğan gençler, neden doğdukları şehirde iş bulamıyor ve Trabzon’un nüfusu azalıyor. Asıl halledilmesi gereken konu işsizlik ve göçtür. AKP’li adaylara Trabzon için yaptıklarını anlatırlarken öncelikle bu soruları sormamız lazım” dedi. 

Şimdi yıllarca demokratik olmayan % 10 barajını kaldırmayarak Milli Görüşün partisini meclis dışı bıraktığınız için biz de senin çıkardığın yasadan istifade ederek bu şekilde bir seçim ittifakı yaptık. Şimdi siz Sayın Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanı,  seçimden önce birbirinize öyle şeyler söylediniz ki, şimdi buradan onları söylesem 7 yaşındaki çocukların ahlakı bozulur, televizyonlar biplemek zorunda kalır. Siz bu haldeyken bir araya geliyorsunuz ve Vatan meselesi edebiyatı yapıyorsunuz.  Biz de daha önce CHP ile koalisyon hükümeti kurduğumuzda 74’te Kıbrıs Zaferini gerçekleştirdik.  O zaman bize yeşil komünist diyenler, sonradan pişman oldular. Şimdi de bize CHP ile bir oldunuz diyenler pişman olacaktır.”dedi.
 
Editör: TE Bilisim