Burada yapılan tetkiklerde Kabil'in, aort damarında genişleme ve yırtık, buna bağlı akciğer boşluğuna kanama olduğu tespit edildi. 

Hastanın aort damarı, kalp damar cerrahisi uzmanları Yrd. Doç. Dr. Ozan Karakişi ve Yrd. Doç. Dr. Şaban Ergene tarafından yapılan ve yaklaşık 3 saat süren başarılı ameliyatla onarıldı.

Yrd. Doç. Dr. Karakişi, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastada damar genişlemesi olduğu için kan sulandırıcı ilacın etkisiyle bu sürecin başladığını ve Kabil'in hızlı şekilde kan kaybı yaşadığını söyledi.

Açık ameliyatların çok riskli olduğunu ifade eden Karakişi, "Bu hastalıkta kapalı ameliyatlar günümüzde tüm dünyada yaygın şekilde tercih edilmektedir. Biz de hastamıza daha az riskli olan bu tedavi yöntemini uygulayarak başarılı şekilde sağlığına kavuşmasını sağladık." dedi.

Karakişi, klinikte aort damarı genişleme ve yırtılma ameliyatlarının hastanın yaşına, hastalığın klinik uygunluğuna göre açık ve kapalı olarak başarıyla yapıldığını da kaydetti.

Başhekim Prof. Dr. Hasan Türüt, yaklaşık 10 yıldır 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren kalp damar cerrahisi ekibini kutladı. 

Hastanenin bölgesel hizmet vermeye devam ettiğini dile getiren Türüt, "Eksikliklerimizin bilincinde olarak halis niyetle ve sadece halkımıza sağlık hizmeti sunmaya ve onları memnun etmeye odaklanmış şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Hasta yakını Celal Kabir ise babasını nefes darlığı şikayetiyle hastanenin acil servisine getirdiklerini belirterek, "Doktorlarımız aort damarının patladığını ve kanaması olduğunu fark edince babamı çok kısa sürede ameliyata aldılar. Şu an babam oldukça sağlıklı. Doktorlarımıza ve hastane yönetimine ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim." diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim