Genel Cerrah Dr. Ayhan Çağılcı tarafından, Perşembe günü ameliyata alınan B.S., ameliyattan sonra geçen 4 günde sağlığına kavuşarak yürümeye başladı. Ameliyatla ilgili bilgi veren Dr. Ayhan Çağılcı, hastanın karnından 60 santimetrelik karın duvarı alındığını belirterek, "35 yaşındaki kadın hastamız, 13 senedir çektiği sıkıntısından kurtularak sağlığına kavuştu. İstanbul'da özel bir hastanede yeniden yamalanma olunca tekrar ameliyat oluyor. Bu ameliyatta tutmuyor ve göbek altı mesafede 15 santimlik bir kesi fıtığı oluyor. Delik ortaya çıkıyor ve bağırsaklar bunun içine sıkışıyor. Hastamız, bize gelene kadar Trabzon ve İstanbul'daki hastanelerde toplam 10'un üzerinde ameliyat oluyor.Aynı zamanda kolostomi kapatılan bölgede zaafiyet oluyor. Göbek üstü mesafede ameliyat hattının bir kısmında 3 santimlik ayrı bir fıtıklaşma ortaya çıkıyor. Buda hastanın beslenmesini bozmaya başlıyor. Hasta da karın ağrıları ve karnında şişlik oluyor. Bulantısı başlıyor" dedi.

ŞİFAYI MEMLEKETİNDE BULDU

Hastanın kendisine geldiğini ifade eden Çağılcı, "Hasta sonrasında bana geliyor. Mükerrer karın ameliyatları sonrasında karın duvarı tümüyle bozularak, fıtıklaşan, görvini yerine getiremeyen bir duruma geldi. Bağırsaklar cilt altına sıkıştı, boğuldu. Acilen ameliyata alınan hastaya 5 saat süren ameliyatla suni karın duvarı yapıldı. 30 cm lik iki özellikli yamayı önce birbirine dikti,sonra karın duvarı olarak hastaya yerleştirdi. Fıtıklaşmalar temizleniyor. Hasta, Ankara ve İstanbul'da ameliyatlar oluyor. Şifayı memleketinde buluyor. Hastamızdan 2 tane 30 santimlik yamayı birleştirerek, birbirine dikerek 60 santimlik karın duvarındaki hastalıklı bölge defekt dediğimiz özel yama ile kapatıldı. Hasta ameliyat sonrasında şu anda gezip dolaşıyor. Normal yemesine başladı. Bundan 4 ay önce de benzer bir ameliyat yapmıştım. 80 yaşındaki bir kadın hastamıza 50 santimlik suni karın duvarı ameliyatı yaparak rekorumu tazeledim. Hastamız da çok şükür iyi" diye konuştu. Dünyada henüz 60 cm suni karın duvarı yapılmadığını sözlerine ekleyen Çağılcı, ameliyatta kendisine yardımda bulunan tüm ekibine teşekkür etti.

AYHAN HOCA SAYESİNDE SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM

Sağlığına kavuşan B.S., Dr. Ayhan Çağılcı'ya teşekkür ederek, "13 yıldır hastalıkla uğraşıyorum. Şu ana kadar Trabzon ve İstanbul'da 6 kez bağırsak olmak üzere 18 ameliyat oldum. İstanbul ve Trabzon'da olduğum ameliyatlardan sağlığıma kavuşamadım. Son ameliyatımda Ayhan Hocamızın sayesinde sağlığıma kavuştum. İyi ki de gelmişim. Allah hocamızdan razı olsun. Sağlığıma bu kadar kavuşacağımı tahmin edememiştim" ifadelerine yer verdi.

HASTANELERDE ÇOK ÇEKTİK

B.S.'ye hastanede refakat eden annesi Fatma Hancı, şu ifadelere yer verdi: "Yavrumun sağlıkta çekmediği kalmadı. Allah hocamızdan razı olsun. Ameliyattan sonra çok rahatladı. Öncesinde 5 kez ameliyat olmuştu bu kadar rahatlamamıştı. 13 senedir yavrumla beraber hastanelerde çok çektik. Hiç bir yerde bu kadar ilgi de görmedik, şifada bulamadık."

Editör: TE Bilisim