Şube Başkanı Köksal Boz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve formatör öğretmenler ile birlikte ilk önce Çarşıbaşı İlçesinde İsmail Çavuş Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettiler. Burada öğrencilere formatör öğretmenler tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Ardından Vakfıkebir İlçe Merkez eski camii önünde açılan stantla halk ve öğrencilere bağımlılık ve mücadelenin anlatıldığı broşürlerle çeşitli hediyeler verildi.
 
Çalışmalar hakkında bilgi veren Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, “Bağımlılıktan kurtulmuş, birbirini koruyan ve sağlıklı bir nesile ihtiyacımız var. O yüzden aman aman vücudumuza ve maneviyatımıza zarar veren bütün alışkanlıklardan uzak duralım. Okulunuzda, sokak aralarında bunları kullananları ya da pazarlayanları gördüğünüz zaman da hemen 155'i arayarak haber verelim” dedi.
 
Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay Haftası'nda farkındalık oluşturma gayreti içinde olduklarını belirterek, "Bu tür çalışmalarla bir vatandaşı dahi kötü alışkanlıklardan alıkoyacaksak ne mutlu bize” ifadelerine yer verdi.
 
Yeşilay'ın, Türkiye'de bağımlılıkla mücadelenin bilinçlendirilmesinin ana aktör olduğunu aktaran Boz, "Yeşilay, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve gayretleriyle ülkemizde bağımlılık konusunda yoğun bir mücadele sürdürüyor. İnşallah, bundan sonra sağlıklı bir gelecek için sağlıklı nesiller yetiştirebilmek adına verimli aile, verimli toplum, verimli öğrenci oluşturabilme adına bağımlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz kararlılıkla sürecektir" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim