Kent girişine yakın noktada Karadeniz sahil yolunda boydan boya dizilen park edilmiş araçlar çirkin görüntüler oluşturdu. Yaya kaldırımına yakın noktada yol kenarına dizilen onlarca araç  saatlerce  park halinde kalınca yıllardır çözüm bekleyen konu yeniden gündeme geldi.
 
TIR PARKLARI VE DURAKLAR DA AYNI
 
Şehirlerarası ve uzun yol şoförlerinin dinlenmesi için ayrılan yerlerde de durum hiç değişmedi. Tır garajları da  küçük araçların parkıyla işgal edildi. Gün içerisinde şehirde turlayan  şehiriçi dolmuşlarının her dakika ve saat kullanması gereken durakları da yine kendini bilmez şoförler tarafından esir alınıyor. Araçlarını park ettikten sonra bir süre araçlarının yanına gelmeyen şoförler trafik polislerine zaman zaman zor anlar yaşatıyor.
 
KENTTEKİ OTOPARKLAR YETERSİZ 
 
Son verilere göre sayıları artan araç yoğunluğu 66 yıldır çözülemeyen trafik sorunları her geçen gün zora düşürüyor. Şehir içerisinde belediye ve özel işletmelerin açmış olduğu otoparklar  sorunların üstesinden gelmeye yetmiyor.  Hal böyle olunca mahalle ve sokak aralarında iki taraflı oluşan gelişigüzel parklar yüzünden büyük sıkıntı yaşanıyor.  Özellikle şehrin dar sokaklarında ise yapılan gelişigüzel parklar yüzünden itfaiye, polis ve ambulans gibi acil hizmet vermesi gereken araçlar  olay mahaline hızlı hizmet sunamıyor.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim