Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon'daki hayvansever derneklerin yöneticileri ile toplantıda bir araya geldi. Trabzon'daki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında görüşülen toplantıda Başkan Zorluoğlu’na eşi Sevcan Zorluoğlu, KENT A.Ş. Genel Müdürü Emre Gülsever, Danışman Nalan Karakuş ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı eşlik etti.
 
DOĞAL YAŞAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ

Toplantıda konuşan Başkan Zorluoğlu, "2-3 yıllık süre içerisinde hayvan barınağımızda genel olarak sahipsiz hayvanlara yönelik laboratuvar, röntgen, ultrason ve yeni doğan ünitesi gibi tıbbi cihazlarla iyileştirmeler yaptık. Bunun yanı sıra bu hafta itibarıyla operasyon konusunda tecrübeli bir arkadaşımızı kadromuza katıyoruz. Elbette ki bunu asla bir yeterlilik olarak görmüyoruz. Bu alanda kendimizi geliştirmek istiyoruz. Bu noktada rehabilitasyon merkezimizin yan tarafına doğal yaşam alanı oluşturmak için de projemiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz canlarımız için daha fazla kaynak ayırmayı, bu alanla ilgili olarak daha fazla faaliyet icra etmeyi arzu ediyoruz. Böyle bir kararımız ve kararlılığımız var. Bu noktada kayıtlı olduğumuz meseleye pozitif ayrımcılık yaparak bütçemizden 2022 yılında biraz daha ilave kaynak ayırıyoruz. İnşallah sizlerle birlikte çalışarak sahipsiz canlara dönük çok daha etkili bazı çözümleri hep beraber hayata geçirmeyi planlıyoruz. Burada sizlerin fikirleri bizim için çok önemli ve kıymetli. Yapacak olduğumuz çalışmalarla ilgili beraber karar alalım istiyorum” dedi.


 
2022 YILINDA HAYATA GEÇECEK

Son dönemlerde kedilerle ilgili yoğun bir artışın olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, "Bu yıl maalesef benim de gözlemlediğim bir konu var. Kedi popülasyonu artış göstermiş durumda. O nedenle biz şu kararı alıyoruz; Büyükşehir Belediyesi Trabzon'daki bütün ilçelerde de hizmet verecek şekilde ayrıntıları birlikte çalışarak ortaya çıkaracağımız bir mahiyette olacak şekilde inisiyatif alıyoruz. Kedilerimiz için hayırlı olsun. 2022 yılında bu projemizi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Toplantıya katılan hayvanseverler, kendilerine her zaman destek veren Başkan Zorluoğlu'na duyarlılığı nedeniyle teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim