Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta'yı ziyaret ederek süreçle ilgili bilgi alan Cora, özellikle bayram ve fındık hasat dönemlerinde vatandaşların kurallara uymamasından kaynaklanan sonuçları çok ağır ödediklerine dikkat çekti. Cora, bu süreçte herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
 
YATAKLARDA DOLULUK GÖRÜNMÜYOR

 

Cora, virüsün en yaygın olduğu yerlerden birinin de düğün alanları olduğunu vurgulayarak bir arada bulunulan yerlerde çok hassas davranılması gerektiğini ifade etti. Hastanelerde yatak doluluk oranının Covid-19 ve diğer hastalıklarla beraber yüzde 47 olduğunu sözlerine ekleyen Cora, “Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 75 civarında. Hastalarımızı evlerinden takip ettiğimiz için yataklarda bir doluluk görünmüyor. Ancak oluşabilecek yoğunluğa karşı da İl Sağlık Müdürlüğü’müz hastanelerin planlamaları, tedbirleri, malzeme ihtiyaçlarını, ilaç taleplerini yakından takip ediyor.” dedi.
 
İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, filyasyon ekipleri ve saha timleri ile ev ev takipler yapıldığını dile getirerek şehrin bazı bölgelerinde karantina ilan edildiğini hatırlattı. Toplum sağlığı için İl Sağlık Müdürlüğü’nün ince eleyip sık dokuduğuna dikkat çeken Cora, “İl Sağlık Müdürlüğü’müz gereken hallerde karantina tedbirleri uygulayarak vakaların yayılmasını engellemeye çalışmaktadır. Tüm bu çalışmalar vatandaşın duyarlı olması ile anlam kazanabilecektir. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uygun hareket edilmesi, şikâyetleri olanların sağlıkçılarla irtibat kurmaları, temaslı olanların evlerinde izole olmaları bu işin olmazsa olmazlarıdır. Salgına hep beraber ‘dur’ diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Milletvekili Salih Cora, vakaların bundan birkaç ay önce ayda 10 vakaya kadar düştüğünü ancak tedbirsizliğin bu sayıyı günde 57’lere kadar çıkardığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim