Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın gayretleri ile Şalpazarı İlçesi Dorukkiriş Mahallesi'ndeki tarihi İlkokul binasında düzenlenen, "Şalpazarı Dorukkiriş Etnografya Müzesi", geniş katılımlı bir törenle hizmete açıldı.

TÜRKMEN: GENÇLER BU MÜZEYİ MUTLAKA ZİYARET ETMELİ

İlkokul öğrenimlerini gördükleri atıl durumdaki eski okul binasını müzeye dönüştüren Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen ile RTÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, törende yaptıkları konuşmalarda, Şalpazarı'nın geçmişini gelecek nesillere aktaracak olan bu müzeyi özellikle gençlerin ziyaret etmesi gerektiğini söylediler. Törende Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Av. Salih Cora ile, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan V. Atilla Ataman ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da birer konuşma yaparak, başta Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen olmak üzere, Şalpazarı Dorukkiriş Etnografya Müzesi'nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

“İLÇEMİZE TARİHİ BİR MÜZE KAZANDIRILDI”

Törende konuşma yapan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Şalpazarı ilçemizin evladı, Hilmi Türkmen’in çabaları ile ilçemize tarihi bir müze kazandırıldı. İlçemizde Üsküdar’ın projelerini, yapılanlarını, hizmetlerini görüyoruz. Allah Hilmi başkanımızın yolunu da bahtını da açık eylesin” diye konuştu.  Dorukkiriş Mahallesi'ndeki törene, Tarım ve Orman eski bakanı Osman Pepe, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Burdur Müftüsü Enver Türkmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ve AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk'un yanı sıra çevre mahallelerden muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen ve RTÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a ilkokul notlarının ve ilkokul 5. Sınıf karnelerinin bulunduğu birer tablo hediye edildi.  AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Rektör Karaman’a karne ve notlarının bulunduğu tabloyu takdim ederken, “O zamandan belliydi rektör olacağı, o zamandan belliydi Üsküdar’ımızın belediye başkanı olacağı” dedi.

Turgay İKİNCİ

Editör: TE Bilisim