Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyarak Temmuz ayına kadar hiçbir pozitif vakanın rastlanılmadığı Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde ilk vaka Temmuz ayında ortaya çıktı. İlk vakanın ardından Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Filyasyon ekipleri ilçede Kovid-19 enfeksiyonuna yönelik mücadelesini sürdürüyor. İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Çölkuşu ve ekibi virüsle mücadelede vatandaşlar bilinçlendiriyor ve bilgilendiriyor. İlçede Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan vatandaşlar Türk Kızılay’ına İmmün Plazma bağışında bulunarak farkındalık oluşturuyorlar.
 
TAKDİR TOPLADILAR
 
Ağustos ayının ilk haftasından itibaren pozitif hastaların evde takip ve tedavi sürecine geçişle birlikte plazma bağışının azalması ve gerek kendi hastalarının gerekse diğer ilçelerdeki durumu ciddi hastaların plazma ihtiyacı olması nedeniyle İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta’nın talimatıyla Şalpazarı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Çölkuşu öncülüğünde plazma bağışı için çalışmalar başladı.  

Filyasyon ekibi takip ettiği ve taburcu ettiği Covid-19 hastalardan plazma bağışçısı olabilme şartlarını taşıyan kişilerle görüşmeler gerçekleştirerek Türk Kızılayı’na  plazama bağışı için temas kuruyorlar. Çalışmaların sonucunda Şalpazarı ilçesinden bugüne kadar 15 gönüllü plazma bağışında bulundu.  Gönüllü bağışçı olan vatandaşlar örnek oldu, takdir topladılar. Gönüllü bağışçılar virüsü yenen her vatandaşın mutlaka plazma bağışında bulunmasına dikkat çekti.
Editör: TE Bilisim