İlçe için tarihi önem arz edecek içme suyu ihalesinin Haziran ayında yapılacağını ifade eden Kurukız, “Haziran ayı itibari ile içme suyu ihalemiz yapılacak.

TİSKİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Teketaş Bey’e teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki başkan vekilimiz Atilla Ataman Bey’e. Çünkü Şalpazarı’nın 30 tane mahallesinin içme suyu sorununu ortadan kaldıracak olan bir proje bizim için çok önemliydi. Araklı Belediye Başkanımızın teşekkür ettiği üzere ben de Şalpazarı’nda sokak sağlıklaştırılması adı altında başladığımız, sizlerin destek olacağınız projemizden dolayı ve Şalpazarı hakikaten çehresi aydınlandı cıvıl cıvıl oldu bundan dolayı da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

TERÖRÜN SESİ DUBAİ’DEN ÇIKIYOR

Terör sorununa değinen Kurukız, “Ülkemizde 40 yıldır devam eden terör belası son zamanlarda sayıyla telaffuz edilecek noktaya geldi. En son aldığımız habere göre 260 idi sanırım artık sonu gelmektedir. Türkiye’nin her noktasında bitirilirken bölgemizdeki Gabar’ından Kandil’e uzanacak noktaya geldik. Buradan başta Cumhurbaşkanımızı ve İçişleri Bakanımızı tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Terör belası ülkemizde bitmeye başladığı dönemde esrar eroin çetelerinin çökertildiği bir dönemde kara para haklama operasyonlarının sona doğru geldiği bir dönemde ülkemizin en önemli bakanlarından bizim evladımız, kahraman Türk milletinin evladı Sayın Süleyman Soylu bakanımıza sataşmalar başlamıştır. Aynı şekilde Binali Yıldırım başkanımıza ve bu Cumhurbaşkanımıza varan açıklamalarla devam etmektedir. Teröre biz Türkiye’den vurdukça sesi Dubai’den çıkmaktadır. Biz teröre Türkiye’de Gabar’da çevremizde temizlemeye başladığımız dönemlerde maalesef Pennsylvania’dan okyanus ötesinden gelmeye başlamıştır. Bunu şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Kurukız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın her neresinde olursa olsun nerede bir soydaşımıza zulmediliyor ise bu Doğu Türkistan’da da olsa Kırım’da da olsa Türkmen Dağında da olsa karşıyız ve Türkmenlerin sonuna kadar yanındayız. Bununla beraber din kardeşlerimizin de yanındayız. Kudüs tüm Müslümanlarının inananların ilk kıblesidir. Bayram demeden seyran demeden Müslümanlara bomba yağdıran kan kusturan İsrail zihniyetini kınıyorum. Ona destek veren Amerika’yı da yuhluyorum. Yazıklar olsun diyorum. Filistinlilere destek veren baştan sonuna kadar yanında olan haklarını her mecrada savunan hatta güvenlik konseyini toplantıya çağırarak ateşkesin oluşumunu sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımızı da Netanyahu ile adlandırılan zihniyeti de kınıyorum. Yine bu süreç içerisinde Amerikan Senatosundan Türkiye’nin soykırım yaptığı ile ilgili bir karar yayınlandı. Eğer Türkiye, Osmanlı soykırım yapsaydı Cin Seddinden Adriyatik’e kadar devlet kalmazdı. Sadece Türk Milleti kalırdı. Türk Milleti olarak Osmanlı olarak Müslümanlar olarak bizim soykırım yapmamız mümkün değildir. Kızılderili başına 5 dolar ödeyerek adeta bir milletin yok olmasına sebep olan Kore’den Japonya’ya hatta bölgemizdeki Irak’a, Suriye’ye, Libya’ya varana kadar son yüzyılda yapılan yaklaşık 100 binin üzerindeki masum halkın katledilmesine sebep olan en büyük soykırımcı ülkenin Amerika olduğunu da buradan söylemek istiyorum.”

Editör: TE Bilisim